Home Wonderolie van René Furterer
Onze favorieten

Wonderolie van René Furterer

Wie kent het Franse merk René Furterer? Het merk bestaat volgend jaar 60 jaar en de producten worden ontwikkeld op basis van planten. De Fransen zijn hier goed in en niet voor niets struinen bezoekers aan Frankrijk alle apotheken af voor cult-merken en aantrekkelijk geprijsde producten die tenminste doen wat ze beloven. René Furterer is wat meer high-end en richt zich alleen op haarverzorging, maar komt ook uit de koker van een van de meest gerenommeerde farmaceutische laboratoria; Pierre Fabre. De ingrediënten zijn wetenschappelijk onderbouwd op hun werkzaamheid en omdat haar eigenlijk dood materiaal is, geloven ze bij Ren´´Furterer heilig in een gezonde hoofdhuid als de basis voor een mooie bos haar.

René Furterer 5 Sens

rf-oil3

Deze filosofie spreekt me wel aan en ik was heel benieuwd toen in de 5 Sens olie mocht testen. Deze luxe olie kan zowel voor je huid als haar worden gebruikt. De flacon doet denken aan een mooie parfum en als ik wat op mijn hand spray ben ik meteen helemaal weg van de geur. De beste parfumeurs zijn ingeschakeld om deze geur samen te stellen en wat mij betreft is ze dat heel goed gelukt. De olie is 100% plantaardig en is siliconen-vrij.

Ingrediënten

Isododecane, Diisopropyl Adipate, Isodecyl Neopentanoate, Coco-Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Carbonate, C12-15 Alkyl Benzoate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil ( Carthamus Tinctorius Seed Oil), Persea Gratissima (Avocado) Oil (Persea Gratissima Oil), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (Ricinus Communis Seed Oil), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Simmondsia Chinensis Seed Oil), Fragance (Parfum), BHT Geraniol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Helianthus Annuus Seed Oil), Tocopherol.

Gebruik

rf-oil2

De verpakking is prachtig en kan zo naast mijn parfumflesjes. Een vierkante glazen fles van 100ml met een goedwerkende spray en subtiele opdruk zodat je eigenlijk alleen de olie ziet. Behalve de heerlijke geur en de wetenschap dat ik niets onnatuurlijks op mijn lijf smeer, is het ook heel fijn dat deze olie echt 'droog' is, dus niet plakt of vettig aanvoelt. De olie trekt meteen in je huid en geeft een mooie glans. Voor mijn haar vind ik de spray echter niet zo handig. De eerste keer gebruikte ik teveel en daarom spuit ik eerst wat in mijn handen, wrijf mijn handen even samen en verdeel dat in het haar.

Resultaat

Mijn haar wordt er niet vet van, maar ik gebruik dan ook heel weinig. Het gaat er niet alleen heerlijk van ruiken, maar mooi van glanzen en haalt pluis effectief weg. Deze olie is een heerlijke multitasker die ik elke dag na het douchen op mijn huid aanbreng. Ik ben inmiddels verslaafd aan de geur. Voor mijn haar gebruik ik hem minder, alleen na het wassen en dat doe ik 2x per week. Dit is echt zo'n heerlijk zomerproduct, waarvan je bruine huid een mooie glow krijgt. Voor deze zomer heb ik hem te laat ontdekt maar als ik deze winter nog naar zonnige oorden ga, gaat hij zeker mee in de koffer!