Home Werken aan je omzet in tijden van crisis
Ondernemend

Werken aan je omzet in tijden van crisis

Wat leven we in een spannende wereld op dit moment! We zijn nog amper uit de coronacrisis en we zijn alweer ‘betrokken’ bij een oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dat laat ook ons niet ongemoeid, want nze omgeving heeft continu invloed op het werk in de salon.

Met mensen nog mooier maken zit het nog wel goed, maar de stijging van de energiekosten heeft invloed op het inkomen en/of de winst. En dat levert de volgende vragen op:

  • Hoe reageert de consument daarop?
  • Hoe gaan we om met de hogere kosten / inflatie?

Aan de kwaliteit in de salon word altijd gewerkt: trainingen volgen, medewerkers begeleiden, shows bezoeken noem het maar op.

Hoe vaak komen jouw klanten?

Maar kijken naar de besteding en bezoekfrequentie zijn we minder gewend! Toch is dat van groot belang om het hoofd te kunnen bieden tegen alle invloeden van buitenaf.

Loyaliteit

Werk aan de loyaliteit van je huidige klanten, ga eens brainstormen met je team om te zien wat je kan doen.

Maar let op! Prijsverlagingen helpen niet, onze klanten belonen voor loyaliteit wel! Beloon frequent bezoek! ( bijvoorbeeld binnen 45 dagen ) en bespreek met je team wat de mogelijkheden zijn.

Korting?

Geef alleen korting als je er iets voor terugvraagt. Zo heb je invloed op de omzet. En zodoende werk je met je team aan een succesvolle salon. Samenwerken en breed gedragen acties helpen om de continuïteit van de salon te waarborgen.

Dit staat nog los van de gemiddelde besteding want dat hebben we ieder bezoek zelf in de hand!

Laten we hopen op een vreedzame oplossing tussen Rusland en Oekraïne! Dat helpt vooral de mensen daar en indirect ook ons zodat de economie ook weer in een rustig vaarwater komt.