Home Wereldkapper Ernesto uit Panama
Stylist

Wereldkapper Ernesto uit Panama

“De kracht van mijn formule is de combinatie van Hollandse nuchterheid met Latijns-Amerikaanse passie”

Ernesto Cabal komt uit Panama en is eigenaar van de salon Kbal Hairstylist in Amsterdam.

Hoe lang woon je al in Nederland?
Ik woon in Nederland sinds 1997 dus alweer 15 jaar. Ik ben hier gekomen voor de liefde! Ik ben iemand tegengekomen tijdens een vakantie in Nederland. Later kwam hij naar Panama en werden we verliefd. Ik woon nu met mijn partner in Amsterdam.

In welke landen heb je nog meer als kapper gewerkt?
In Panama, Costa Rica, Spanje en ik heb meerdere opdrachten uitgevoerd in London, Parijs, Sydney en New York. Ik heb nu mijn eigen salon in de P.C. Hooftstraat in  Amsterdam.

Waarom ben je kapper geworden?
Ik ben kapper geworden om mijn droom om mensen nog mooier te maken dan ze al zijn te verwezenlijken. Na verschillende aspecten van de mode en fashion te hebben uitgeprobeerd heb ik tenslotte mijn passie gevonden in de wereld van haarverzorging en stylen.

Vertel eens iets over de haargewoontes in Panama en het verschil met Nederland
Eigenlijk staat de kapperswereld op professioneel niveau in Nederland en Panama gelijk met een klein verschil dat in Panama zowel de mannen als de vrouwen veel vaker een bezoek brengen aan hun kapper. Men besteedt in Panama meer tijd aan het uiterlijk. En de klanten zijn daar veeleisender dan hier in Nederland.

Wat valt je het meest op aan de Nederlandse kappersbezoekers?
Wat mij het meest opvalt is dat ze mij juist opzoeken door hoe ik op een natuurlijke wijze te werk ga. Ik heb veel Nederlandse klanten, waaronder enkele BN-ers.

Deel eens een haartip uit je land van herkomst
Een tip is zeker….niet een haartrend is bepalend voor welk kapsel je neemt, maar de vorm van je gezicht. Dit is mede bepalend welk kapsel jou extra bijzonder maakt.

Zijn er haarproducten die je hier niet kunt krijgen en die je mist?
Nee hoor, ik heb alles in mijn bereik dat ik nodig heb! En mocht het hier nier verkrijgbaar zijn…..dan laat ik het overkomen uit Panama of andere landen. Maar de natuurlijke productenlijn van Kevin Murphy en de kleurlijn van Wella bieden mij alle mogelijkheden om mijn klanten goed te helpen.

Welke producten gebruik je nu en welke is jouw favoriet?
Zoals ik al eerder zei; gebruik ik uitsluitend de Super Natural en wereldbekende haarverzorgingslijn van Kevin Murphy. Mijn favoriete product uit deze lijn is de EASY.RIDER een anti-frizz crème.

Bij welke salon werk je?
Ik heb mijn eigen salon in de PC Hooftstraat in Amsterdam (52-I). Ik werk bewust alleen in de salon om daarmee mijn klanten alle aandacht te geven.

Hoe combineer je jouw kennis met de Nederlandse gewoontes?
Dat is juist de kracht van mijn formule: Hollandse nuchterheid met Latijns-Amerikaanse passie brengt het beste in mij naar boven en maakt mijn klanten tevreden. Ik geniet ervan als mijn klanten met een stralende glimlach mijn salon zie verlaten.

Waarin ben je anders dan Nederlandse kappers?
Allereerst en bovenal door mijn individuele en persoonlijke aandacht. Mijn uitdaging ligt in het met de klant ontdekken wat hij of zij wilt. Klanten worden niet gestoord door andere wachtende klanten,  bij mij in de salon is alle aandacht voor de klant.

Wie is voor jou een belangrijk stijlicoon?
Ik heb niet alleen maar een belangrijk stijlicoon maar ik heb verschillende inspirerende fashion diva`s zoals Olivia Palermo,  Jenifer Lopez, Salma Hayek, Penelope Cruz, Eva Longoria, Kim Kardashian, Eva Mendez, Sofia Loren,  Maxima Zorreguieta en Kate Middleton. Mijn divo`s zijn: Tom Ford, Daniel Craig, George Clooney, Ricky Martin, Jude Law en Brad Pitt.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil mijn huidige succes continueren en hoop dat ik door de mond-op-mond reclame van mijn klanten ook andere mensen gelukkig kan maken door een bezoek aan mijn salon. Verder zie ik een combinatie van het hebben van mijn eigen salon en het lesgeven aan jonge nieuwe kappers als een mooie toekomstdroom.