Home WELLA Professionals Elements review
Onze favorieten

WELLA Professionals Elements review

Sinds eind vorig jaar gebruik ik de organische serie "Elements" van Wella Professionals. Ik kreeg een shampoo, masker en leave-in spray om te testen. Deze verzorgingslijn is vrij van sulfaten, parabenen en kunstmatige kleurstoffen en zou 10 keer meer keratinebescherming geven voor  je haar.  Dit is de meest "groene" lijn van dit dat dus geen chemicaliën bevat. Ik hou wel van duurzaam en was erg benieuwd of deze producten hun werk ook goed zouden doen.


Elements Renewing Shampoo

tested-wella-elements-renewing-shampoo
Werking: Heerlijk, subtiel geurende shampoo, waarvan je maar een klein beetje nodig hebt voor overmatig schuim. Dat laatste verraste me eigenlijk wel omdat er geen sulfaten in zitten. De substantie is een transparante gel die heerlijk inmasseert. Na het wassen voelt mijn haar goed schoon aan, een klein beetje stroef, maar niet zodanig dat ik er met geen kam meer doorheen kom. Hoe vaker ik de shampoo gebruik, hoe fijner ik hem vind. Ja, ik geef toe, ik ben dol op schuim en het is daarom fijn te weten dat ik er geen milieu kwaad mee doe.
Verpakking: De verpakking is ergonomisch super! De fles ligt goed in de hand, je knijpt er makkelijk wat uit en hij heeft een handige doseerdop. Ook de kleurstelling van de verpakking, vind ik bij deze lijn mooier dan ik van Wella Professionals gewend ben. Wit, grijs en zachtgroen. Heel rustgevend. De vorm van de fles vind ik zelf niet zo mooi, ik hou meer van strak, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Geur: Zoals ik al zei, heerlijk! Heel subtiel, fris en een beetje bloemig. Past goed bij het concept en de verpakking. 

Elements Renewing Mask
tested-wella-elements-renewing-mask
Werking: Fijn masker dat mijn haar echt zachter maakt. Minder zuinig in gebruik dan de shampoo (daar heb ik nog heel veel van, het masker is al bijna op), maar heel fijn spul. Het is een romige witte dikke substantie, die goed uitsmeert in het haar. Ik laat het masker 10 minuten intrekken en na het opdrogen is mijn haar erg goed gevoed, maar niet verzwaard.
Verpakking: Het masker komt in een smalle pot met schroefdop. Zoals bij zoveel maskers, komt er snel water bij, maar verder niets mis mee.
Geur: Net zo lekker als de shampoo, misschien ietsje intenser, maar dat is juist lekker! Dit maksre gebruiken geeft me echt een spa-gevoel!

Elements Renewing Leave-in Spray
tested-wella-elements-renewing-leave-in-spray
Werking: De spray is een melkachtige vloeistof met erboven een transparante laag. Je moet de spray eerst goed schudden voor gebruik en dan wordt het helemaal wit. Het is dun water, dat je haar snel weer nat maakt en omlaag drupt. Van de drie producten die ik heb gebruikt, vind ik dit de minste. Misschien komt dat omdat ik na het masker eigenlijk niets meer nodig heb en voor tussendoor is het te nat. Ik gebruik deze sprak nog wel als ik mijn haar teveel heb opgedroogd en ik het in model wil föhnen. Als een verzorgend watertje dus.
Verpakking: De spray werkt goed en past goed bij de vorm van de shampoo. Ligt ook erg fijn in de hand.
Geur: De geur is bijna verwaarloosbaar. Als ik de dop eraf haal en mijn neus diep in de flacon stop, ruik ik wel iets  dat doet denken aan de heerlijke geur van het masker.

Conclusie: Fijne lijn, echt een aanwinst! Deze producten tonen aan dat duurzaam en groen niet ten kosten hoeft te gaan van kwaliteit. Mijn haar reageerde heel goed op dit setje en vooral de masker en het shampoo zijn blijvers. De leave-in spray zou ik zelf niet kopen, maar de andere producten kan ik iedereen aanraden!

Lees meer van Wella Professionals bij de merkenpagina's. Volop producten en inspiratie en je vindt hier je aangesloten Wella salon. Staat jouw salon er niet bij? Laat het ons dan weten op info@wiewathaar.nl