Home Wat zegt je bloed over je haar?
Haarpraat

Wat zegt je bloed over je haar?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Juni op de 1e Alopecia beurs was. Daar bezocht ik ook de stand van Hairreset, een systeem dat aan de hand van je bloed onderzoekt of je last hebt van zgn. ‘verzuring’. Want volgens Hairreset van dit haarverlies veroorzaken. Verzuring is een tekort aan mineralen, gecombineerd met het vasthouden van teveel zuren en afvalstoffen. Deze conditie wordt meestal veroorzaakt door verkeerde voeding en stress.
Voor de haargroei is het belangrijk dat de hoofdhuid in balans is. Het ontzuren van het lichaam draagt daar aan bij. De ervaring leert zelfs dat zolang de zuurhuishouding goed blijft, Alopecia zelden terugkomt.
Hairreset had een compleet mini-lab ingericht, waardoor bezoekers hun ‘verzuringsgraad’ konden laten testen. Ik was nieuwsgierig en wilde ook wel weten of ik verzuurd zou zijn.
Er werd meteen uitgelegd dat dit een snelle test is. Om een volledig rapport te maken, zijn meer testen nodig. Wat ze hier aanboden was een bloedtest die aantoont of er sprake is van verzuring.
Ik kreeg eerst een klein prikje in mijn vinger en vervolgens werd mijn bloed onder een microscoop gelegd.
 
 
Het resultaat was meteen af te lezen op de monitor die voor mijn neus stond en ja hoor, nadat mijn bloedcellen enorm waren vergroot, werden er witte plekken geconstateerd wat wijst op verzuring.
 
Ik zag inderdaad grote witte plekken op het scherm.
 
 
Een andere weergave liet een rood/oranje scherm zien. De gele plekken gaven aan dat er veel afvalstoffen zaten die waren ingecapseld waardoor ze niet konden worden afgevoerd. Hoe ‘mooier’ de gele cirkels, hoe vaster de afvalstoffen in het bloed zitten.
Conclusie?
Help, ik ben verzuurd! Ik heb teveel afvalstoffen en te weinig mineralen in mijn bloed. De mineralen helpen om je afvalstoffen af te voeren. Ook veel water drinken helpt.  Hmm, ik eet volgens mij heel gezond, drink liters (groene) thee per dag en ook nog het nodige water. Maar ik zou een speciale thee – Vicopura – moeten drinken om de afvalstoffen af te voeren en daarnaast supplementen moeten nemen. Als ik hun programma zou volgen, zouden ze mij na een paar weken weer testen, net zolang totdat er geen witte of gele vlekken meer te zien zouden zijn.
De supplementen en thee heb ik niet genomen maar het heeft me wel aan het denken gezet. Ik ben meer water gaan drinken en heb een speciale reinigingsthee gekocht. Ik kan me voorstellen dat ik het meer serieus zou nemen als ik echt last zou hebben van haaruitval.
Meer informatie: www.hairreset.nl