Home Wat doen de System Professional EnergyCode producten thuis?
Onze favorieten

Wat doen de System Professional EnergyCode producten thuis?

Een tijdje geleden won Marjolijne de producten van haar persoonlijke EnergyCode van System Professional. We kregen daar zo'n enthousiaste reactie op, dat we dit ook met jullie willen delen. Daarom is een goed advies zo belangrijk en is het bijna onmogelijk om 'zelf doktertje te spelen' en maar wat bij de drogist uit het schap te pakken. 

Het verhaal van Marjolijne

DSC_0033

Via WieWatHaar won ik een paar weken geleden een fantastische prijs van System Professional, met een persoonlijk EnergyCode consult bij kapsalon Pro Solo in Alkmaar, een treatment en een goed gevulde goodie-bag. Tijdens het consult legde Ed Noijons van Pro Solo me het systeem uit; door het beantwoorden van vragen over je haar en hoofdhuid via een speciaal hiervoor ontwikkelde app, krijg je een eigen unieke EnergieCode. Deze EnergieCode geeft aan welke producten en behandelingen geschikt zijn voor jouw haar en hoofdhuid op dat moment. Samen met Ed liep ik vrij snel door de vragen heen, waarbij Ed ook goed naar mijn haar en hoofdhuid keek. 

DSC_0069

Op basis van mijn EnergyCode kreeg ik 5 producten mee voor thuisgebruik. En om mijn haar en hoofdhuid een goede kickstart te geven daarnaast een fijne behandeling in de salon, wederom afgestemd op mijn unieke EnergyCode. De behandeling in de salon gaf mijn haar inderdaad een enorme boost. Mijn haar met highlights was voor de behandeling in de haarlengten en de punten behoorlijk droog en wat pluizig. Na de behandeling kon ik de rest van de dag niet met mijn handen van mijn haar afblijven, zo zacht en glad voelde het aan. Het zag er ook mooi glanzend en gezond uit. Een enorm verschil. 

De producten voor thuis

IMG_7791

Dit resultaat wilde ik natuurlijk graag behouden, dus ik heb alle instructies van Ed voor het gebruik van de producten thuis nauwkeurig opgevolgd. Ik was mijn haar de ene keer met H1 Hydrate Shampoo, gevolgd door V3 Volumize Mask. Ik laat het masker netjes 5 minuten inwerken, eigenlijk valt die tijd best mee, bovendien heb ik die paar extra minuten er voor het resultaat voor over. Ik wissel de Hydrate Shampoo af met X1S Silver Shampoo, om mijn highlights wat koeler te houden. Ik gebruik na de Silver Shampoo een leave in conditioner, R5 Repair Perfect Hair. De L4 Luxe Oil Reconstructive Elixer heb ik tot nu toe alleen voor en/of na het föhnen gebruikt als bescherming en om pluizen tegen te gaan, maar ik wil dit zeker ook eens combineren met het masker. Misschien een goede aanleiding om een keer lekker lang in bad te blijven zitten.

De Hydrate Shampoo in combinatie met het Volume Mask maken mijn haar superzacht en glanzend, zonder dat het zwaar wordt. Het Volume Mask kost even wat meer tijd, maar het resultaat is het zeker waard. Met de Luxe Oil Reconstructive Elixer ben ik tot nu toe wat voorzichtig, ik ben anders bang dat mijn haar toch wat te slap en zwaar wordt. 

De Silver Shampoo werkt prima. Je kunt voelen dat het haar iets minder zacht is na het wassen dan met de Hydrate Shampoo, maar de afwisseling geeft een goede balans. 

Favoriet

Mijn lievelingsproduct is de Repair Perfect Hair, een schuim dat je aanbrengt op handdoekdroog haar. Volgend de beschrijving versterkt het schuim beschadigd haar en geeft het volume en bescherming bij het föhnen, Ik vind het een kleine moeite, groots effect product. Gemakkelijk en lekker snel in het gebruik (niet uitspoelen) met een prima resultaat. Mijn haar is goed doorkambaar en pluist niet na het föhnen. Het voelt zachter aan, maar tegelijkertijd ook wat 'steviger', met volume, precies wat ik graag wil. 

Resultaat

Na een paar weken ziet mijn haar er gezonder uit en voelt het nog steeds een stuk minder droog aan, ook in de punten. Het is gemakkelijk te stylen en valt goed, zonder te pluizen. De verschillende producten combineren goed met elkaar, ze pakken allemaal een bepaald aspect van mijn haar aan (volume, droge punten en pluizen, beschadeging en kleur) en ik heb echt het idee dat mijn haar er beter door uitziet. Ik ben fan!