Home Waarom sommige vrouwen hun gezicht scheren
Beauty forecast

Waarom sommige vrouwen hun gezicht scheren

Tja, welke vrouw scheert haar gezicht? Iets onvrouwelijkers kun je niet bedenken, lijkt ons. Maar volgend het Amerikaanse tijdschrift Women's Health zou je daar toch anders tegenaan moeten kijken. In de dagen van Marylin Monroe, werd een scheermesje gebruikt om de zachte vrouwencontouren mee te ... scheren! Tegenwoordig wordt het 'dermaplaning' genoemd en worden er andere tools voor gebruikt. Hmmm, zo klinkt het misschien iets acceptabeler ... En waarom zouden we ons gezicht moeten scheren?

Twee redenen om je gezicht te scheren:

Nummer-1

Verwijdert dode huidcellen

Scheren verwijdert dode huidcellen, dat wisten we allang. Daarom voelen onze benen ook zo heerlijk glad na een scheerbeurt. En die dode celletjes zitten dus ook op je gezicht. Nu worden daar vaak scrubs voor gebruikt, maar scheren werkt dus ook!

Nummer-2

Weg met dat dons!

Als je heel goed kijkt, zie je dat een groot deel van je gezicht is bedekt met hele dunne donshaartjes. De ene vrouw heeft daar meer last van dan de ander. Maar als je die helemaal weghaalt, brengt je foundation beter en egaler op.

De filmsterren uit de fifties wisten het al; door scheren wordt je gezicht superglad en lijkt je huid egaler bij close-ups. Ook veel vloggers en bloggers hebben dit 'geheim' ontdekt zodat ze picobello op hun selfies staan. Wel moet je aan een paar dingen denken als je jouw gezicht ook wilt scheren:

  1. Gebruik geen gewoon scheermes, maar een mildere tool, zoals een mesje dat gebruikt wordt voor het shapen van je wenkbrauw
    the-brow-shaper
  2. Scheer van boven naar beneden op het gezicht
  3. Scheer je gezicht niet vaker dan een keer per week, doe het met mate!
  4. Scheren is pijnloos; stop daarom als het wel zeer doet!
  5. Gebruik geen chemische peelings de dag voor & na je scheerbeurt om irritatie te voorkomen
  6. Wees niet bang dat je haartjes dikker terug groeien, dat is niet waar. Wees er wel op voorbereid dat je haartjes misschien (vooral in de zomer) wat donkerder lijken. Dat komt omdat de zon jouw dons heeft gebleekt!
  7. Wel kan je huid er iets dunner van worden en als je mesje niet schoon is, kan scheren een extra reden voor huidirritatie zijn. Daarom is niet iedereen voorstander van het scheren van een vrouwengezicht. De Engelse krant The Guardian raadde het juist af.

Bij elk beauty routine heb je voor- en tegenstanders. Scheren kan nooit echt kwaad, als je het maar met mate doet. Probeer het eens en kijk bij jezelf hoe jouw huid erop reageert.

Bron: Woman's Health, Guardian

Liever naar een professional om je (overtollige )gezichtshaar te verwijderen? Kijk op onze salonfinder voor een salon bij je in de buurt!

Staat je favoriete salon er niet bij? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.