Home Vidal Sassoon
PRO NIEUWS

Vidal Sassoon

Vidal Sassoon werd in 1928 in Londen geboren. Zijn ouders waren Joods en kwamen van immigranten families uit Spanje en Griekenland. Vidal's jeugd leest als een soort Oliver Twist. Toen hij 3 jaar was werd hij in een Joods weeshuis geplaatst omdat zijn vader de familie verliet voor een andere vrouw. Op z'n 14e ging Sassoon werken als hulpje in een kapsalon. Daar begon zijn liefde voor het vak. In de 60's schitterde hij met zijn geometrische kapsels. Het was de tijd van de minirokken, strakke vormen en modeontwerpster Mary Quant was op haar piek. Sassoon legde de nadruk op een goede coupe en beperkte het overdadige gebruik kan haarlak, heel populair in die tijd. Vidal zette een hele keten 'Vidal Sassoon' salons op.
In 1980 vertrok hij naar Amerika om met Proctor & Gamble samen te werken aan een eigen lijn. Helaas eindigde deze samenwerking dat hij niet langer met het merk dat zijn eigen naam draagt verbonden wilde zijn. Hij heeft verschillende boeken geschreven.
Zijn Joodse achtergrond heeft altijd een rol gespeeld in zijn leven. Al in 1948 vocht hij voor Israel in de oorlog tegen Arabische buurlanden. In 1982 richtte hij het Vidal Sassoon International Center for the Study of Antisemitism op. Vorig jaar is een film gemaakt over zijn veelbewogen leven.