Home VERSLAG Rob Peetoom Beauty Market
Onze favorieten

VERSLAG Rob Peetoom Beauty Market

Rob-Peetoom-Beauty-MarketWat is er nu fijner dan jezelf lekker laten verwennen op het einde van een druilerige maandagmiddag? Rob Peetoom had de Beauty Market niet beter kunnen plannen. Eenmaal helemaal boven in de Bijenkorf aangekomen, mocht ik met een glas champagne plaatsnemen in de kappersstoel.
Cédric ging mij een Kérastase haaranalyse geven en met een handig klein cameraatje maaktje hij een close-up foto van mijn haar. Hé, dat ding had ik eerder gezien bij Aveda, alleen daar keken ze naar mijn hoofdhuid en niet zozeer mijn haar ...
Kerastase-analyse
Volgens Cédric kon mijn haar wel wat hulp gebruiken, vertel mij wat! Hij wees me op de witte plekken in mijn haren. Die waren hol en daarom was mijn haar zo zwak en broos. Je kunt je haar vergelijken met een bakstenen muur en waar het op de foto wit is, missen er bouwstenen. Maar gelukkig had Kérastase nou net de goede behandeling voor me; de Réstistance salonbehandeling. Eerst werd mijn haar gewassen met de Bain Force Architecte, een shampoo voor zwaar beschadigd haar. Daarna werd een mengsel op maat gemaakt, dat op het handdoekdroge haar werd gespoten. Dit is een zeer intensieve behandeling en zit vol met goodies voor je haar. Na ongeveer 10 minuten kon het worden uitgespoeld. Daarna werd de Ciment Thermique aangebracht dat je haar beschermd tegen het föhnen en het bovendien sneller laat drogen en werd mijn haar in model gebracht. Misschien komt het door het vakkundig föhnen, maar mijn voelt al dikker aan en is minder pluizig dan normaal. De prijs van deze behandeling is afhankelijk van met mengsel dat je nodig hebt en kan varieren tussen de €15 en €20. De werkstoffen blijven 5-10 wasbeurten actief. In mijn goodiebag kreeg ik ook nog een prachtige doos met de shampoo en een serum voor droge haarpunten Fibre Architecte mee. Ik ben echt benieuwd of dit mijn haar er weer bovenop zal helpen. Reviews volgen!
Inge-van-der-Plas-Ingebrows Daarna kon ik doorschuiven naar de hoek van INGEbrows. Dit is een behandeling voor wenkbrauwen, die ontwikkeld is door Inge van der Plas. Inge heeft zelf prachtige volle wenkbrauwen en een heel eigen visie op hoe je wenkbrauwen moet vormgeven. Ze gelooft er niet in dat dit standaard kan met een paar vormpjes, omdat elke vrouw anders is. De vorm van je wenkbrauwen hangt af van je gezichtsvorm, met name de vorm van het voorhoofd. Balans is het sleutelwoord en omdat veel mensen geen symmetrisch gezicht hebben, verschilt de perfecte vorm van vrouw tot vrouw. Marijke, die mij hielp, keek dan ook aandachtig naar mijn gezicht en begon allerlei maten op te nemen. Het punt waar je wenkbrauw vanaf je neus begint, bepaalt je uitstraling, vertelde ze. In het ideale geval begint dat een halve centimeter naar binnen. De hoogte van de wenkbrauwboog staat voor balans en deze wordt voornamelijk bepaald door de vorm van het voorhoofd. En waar de wenkbrauw eindigt, staat voor verjonging. Door dit punt soms iets hoger te laten eindigen, krijgen de ogen een optische lift. Een hele wetenschap dus en bij INGEbrows nemen ze dit soort zaken dan ook erg serieus. Natuurlijk heb je als klant ook wat te beslissen en daarom werden mijn wenkbrauwen eerst ingekleurd zodat ik kon zien hoe het zou worden. Akoord, dat had Marijke goed gezien! Ze leken wat voller en hadden veel meer expressie.
Inge-Brows-fotos
Nu werden de wenkbrauwen geverfd, dit duurde bij mij 5 minuten. Marijke vond de kleur die ik gebruikte te rood en koos een meer as-bruine kleur. Ze bleef erbij en checkte steeds het resultaat. Vervolgens werd de verf verwijderd met een watje en kon het harsen beginnen. Een dikke suikerbrij werd aangebracht op de plekjes waar ongewenste haartjes zaten en ... trek ... au, ach eigenlijk viel het wel mee. Alsof er een pleister wordt afgetrokken. Wat me verbaasde was dat ze ook nog wat wegtrok tussen mijn wenkbrauwen. Had ik daar ook haar? Kennelijk, want ik voelde het wel. De haartjes die nog waren blijven zitten werden er met een pincet uitgehaald. Toen mocht ik in de spiegel kijken voor het resultaat. Mijn wenkbrauwen waren rondom nog wat rood van het harsen, maar dat trok snel weg dankzij de verkoelende créme die werd aangebracht. Was ik blij? Ja! De kleur was heel natuurlijk, helemaal niet te donker zoals je wel eens ziet bij vrouwen die net hun wenkbrauwen hebben laten verven. De vorm was veel gedefinieerder, voller, sprekender, maar nog steeds vrouwelijk. Het is echt heel mooi en subtiel gedaan. Het enige minpuntje was dat het harsen tussen mijn ogen toch niet zo goed was voor mijn huid. De dag erna zaten er allemaal bultjes en na 2 dagen voelde het nog steeds een beetje jeukerig en zat er nog een bultje. Dat laat ik voortaan maar zitten want tussen je ogen valt natuurlijk wel op. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten en na een kwartier is de meeste roodheid alweer weg. Je wenkbrauwen in model laten brengen inclusief verven kost €42. Zonder verven kan ook, dat kost €30. De verf blijft zo'n 3-5 weken zitten, dus wil je dit bijhouden, zal je elke maand moeten terugkomen.

Leestip! Welk kapsel past bij mij!