Home Verder kijken dan de buitenkant
Ondernemend

Verder kijken dan de buitenkant

De kappersbranche is altijd in beweging en er zijn altijd nieuwe trends. Maar passen die trends ook bij je klanten? Als kapper hebben wij de skills om iemand mooier te maken. Maar wat nog veel waardevoller is: wij kunnen bijdragen aan een beter lichaamsbeeld. Want man, wat zijn er veel mensen (met name vrouwen) die zichzelf niet mooi en/of de moeite waard vinden. Zo zonde…

De rol van diversiteit wordt steeds belangrijker: op sociale media zien we steeds meer verschillende rolmodellen in allerlei maten en kleuren. Een onwijs goede ontwikkeling! Klanten zijn daardoor ook steeds meer op zoek naar hun eigen stijl. Naar authenticiteit. Hoe kunnen ze met hun uiterlijk laten zien wie ze zijn? Wat past nou écht bij hen? 

Daar liggen enorm veel kansen voor saloneigenaren, want klanten willen dolgraag persoonlijk advies. Helaas krijgen ze dit niet altijd, een gemiste kans! Sommige vrouwen gebruiken Pinterest om aan jou te laten zien wat ze mooi vinden voor hun haar (en make-up). Maar let op: niemand wil een kopie van een plaatje zijn! Het is de kunst om de inspiratie van de foto, om te zetten naar tailormade advies. Om het nieuwe kapsel geheel af te stemmen op jouw specifieke klant door te kijken naar haar contrast, gezichtsvorm en stijltype.

Jij kan jouw klant helpen met het uitdragen van een authentieke haarstijl die bij hem of haar past. Hoe tof is dat?

Tips voor een zelfverzekerd adviesgesprek

Met een goed adviesgesprek help jij je klant verder. En dit gesprek hoeft niet lang te duren. Binnen een paar minuten kan je al een heel helder beeld krijgen van de wensen van jouw klant. Het is een kwestie van de juiste vragen stellen. Maar veel stylisten vinden het lastig om een adviesgesprek te starten. Tip: het is fijn om een uitgangspunt te nemen voor je gesprek. Bijvoorbeeld het bepalen van de gezichtsvorm of het contrasttype. Contrast en/of gezichtsvorm hebben namelijk invloed op iedere keuze die je maakt tijdens de behandeling; of je nou gaat knippen, kleuren of stylen. Het voordeel hiervan is dat je het advies meteen helemaal persoonlijk maakt. En je verrast je klant met deze manier van adviseren!  

#HOEDAN?!

Ben jij benieuwd hoe je een contrasttype kunt bepalen? Download dan mijn gratis e-book ‘Vergroot je contrastkennis en geef direct beter (haarkleur)advies’. Tips & tricks die jij meteen kan toepassen in de salon.

Succes!

Dit artikel is geschreven door: Judith de Ridder