Home UNIQ ONE Hair ; Scalp Shampoo review
Onze favorieten

UNIQ ONE Hair ; Scalp Shampoo review

tried&tested-Uniq-One-Conditioning-Shampoo
Ik gebruik hem nu al maanden, deze all-in-one conditioning shampoo van Uniq One. Dit merk dat onder de paraplu van Revlon Professional valt, heeft maar een paar producten, maar elk product is nét weer anders dan de meesten. Zo hebben ze een leave-in conditioner met wel 10 voordelen en speelden ze handig in op de trend om je haar met alleen een conditioner te wassen; de Cleansing Balm. En nu is er weer een multifunctioneel product dat je haar wast, voedt en bovendien je hoofdhuid onder handen neemt. Ik wordt altijd een beetje sceptisch van zoveel claims. Op de verpakking staan nogal schreeuwerig de 10 voordelen van dit product. Het wast je haar mild, beschermt de hoofdhuid, gaat pluis tegen en zorgt voor minder afbrekende haren, om er maar een paar te noemen. Maar goed, de royale fles van 300ml is inmiddels bijna op. Lees hier wat ik er van vond.
Uniq One Hair & Scalp Conditioning Shampoo
Uniq-One-Conditioning-Shampoo-review
Werking: Deze shampoo/conditioner gebruikte ik eigenlijk als shampoo. Dus eerst wassen en daarna toch nog een andere conditioner of masker gebruiken. De shampoo waste inderdaad heel mild en schuimt royaal. Omdat het goed zou zijn voor mijn hoofdhuid, masseerde ik het extra goed in en liet het zelfs even intrekken. Na het uitspoelen, voelde mijn haar heel zacht aan, echt helemaal niet droog. Ik vroeg me zelfs af of het wel goed schoon was. Ik had nogal last van een jeukerige hoofdhuid in die tijd. Dat ging niet helemaal weg, maar mijn hoofdhuid leek wel iets minder jeukerig, dus het kalmeerde het misschien wel een beetje. Met een conditioner erbij was mijn haar super gevoed. Ik heb nogal droog haar dat bovendien dun was. Deze combi leek een beetje teveel van het goede voor mijn haar dus ik probeerde het zonder, eigenlijk zoals het product ook bedoeld is. En dat ging prima! Ik wil niet zeggen dat het de beste voeding ooit is voor mijn haar, maar het kan ermee door. Ideaal als ik een keer geen tijd heb, en dat komt nogal eens voor, vandaar dat de fles toch bijna leeg is. Doordat dit op een of andere manier goed werkte voor mijn haar, werd hij vaker gebruikt dan de complete haarlijnen die ook in mijn badkamer staan.
Ingrediënten: Water (Aqua/EAU), Ammonium Lauryl Sulfate, Capryl/Capramidopropyl Betaine, Di-PPG-2 Myreth-10 Adipate, PEG-150 Distearate, Isosteramide MIPA, Decyl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-3 Distearate, Sodium Methyl 2-Sulfolaurate, Disodium 2-Sulfolaurate, Bis-Cetearyl Amodimethicone, Sodium Chloride, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Citric Acid, Polyquaternium-7, Phospholipids, Glyceryl Laurate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Triethanolamine, Disodium EDTA, Ceteareth-7, Ceteareth-25, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Cocodimonum Hydroxypropyl Hydrolysed Keratin, Benzophenone-4, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Linalool, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone.
Er zit Ammonium Lauryl Sulfate in en dat is een natuurlijke vervanger van SLS. Ook zie ik dat er goede voedende stoffen in zitten. Parfumvrij is het niet, maar domineert de lijst niet. Niks mis mee!
Verpakking: De verpakking is rood en goudkleurig, niet mooi en niet lelijk, maar wel een fles die ik liever in een kastje zet. Het is een no-nonsense handige knijpflacon van 300ml, voelt een beetje goedkoop aan.
Geur: Deze conditioning shampoo ruikt lekker, beetje chemisch maar lekker. De geur is best wel intens en na het uitspoelen, ruik ik hem nog. 

Conclusie: Ideaal product als je niet veel tijd hebt, het doet snel wat het belooft. Ik kan niet zeggen dat alle beloften worden vervuld, maar een goede 2 in 1 shampoo is het wel. Een grote fles kost iets meer dan een tientje en dat zijn bijna drogistprijzen! Geur, resultaat en prijs scoren dus erg goed. Wel heb ik na veel gebruik het idee dat er veel reststoffen in het haar blijven zitten. Mijn haar reageert heel goed op dit product als het heel pluizig en statisch is. Anders verzwaart het wel iets. Na een tijdje gebruik, vond ik de juiste combi die voor mij werkte; max 1 keer in de 2 weken als ik een keer haast had en ernaast andere producten gebruiken. Echte aanrader als extra product!
UNIQ ONE HAIR & SCALP SHAMPOO

MaritMarit Heemskerk is oprichter van Wiewathaar.nl en heeft in de loop der jaren al honderden haarproducten getest. "Ik ben ooit deze website begonnen omdat ik onafhankelijke informatie miste over haarverzorging. Ik heb blond, dun, droog haar dat neigt naar pluizen. Om de 6 weken kleur ik alleen de uitgroei bij en probeer mijn haar meestal aan de lucht te laten drogen. Verder gebruik ik alleen milde haarproducten, bijna nooit van de drogist, maar professionele producten. Zo probeer ik mijn haar zoveel mogelijk te ontzien en goed te verzorgen. Sinds een aantal weken heb ik mijn haar in een korte bob laten knippen en ik merk wel dat mijn haar hierdoor gezonder en voller aanvoelt. Ik kan iedereen met haarproblemen echt aanraden zich te laten adviseren door een ervaren kapper".