Home Toni&Guy haircare reviews
Onze favorieten

Toni&Guy haircare reviews

Inmiddels alweer een tijd geleden arriveerde een pakket met maar liefst 7 haarproducten uit de nieuwe TONI&GUY haarverzorgingslijn 'Hair meets Wardrobe". Deze producten, ontwikkeld door de stylisten van TONI&GUY in samenwerking met Unilever gaan qua prijsniveau de strijd aan met de productlijn van die andere Engelse kapper, John Frieda. Voorlopig alleen verkrijgbaar bij de ETOS en de TONI&GUY kapsalons. Dat laatste verbaaste mij wel en na wat telefoontjes naar TONI&GUY salons blijkt dat zij en aantal producten inderdaad verkopen.

De verpakking en uitstraling van de lijn is trendy & beetje glam en doet het thema "Hair meets Wardrobe" eer aan. De verzorgingsproducten zijn onderverdeeld in cleanse, nourish en prep. De stylingproducten zijn geinspireerd door de modewereld en opgedeeld in 3 groepen: Casual, Creative en Glamour. Op de website kun je veel tutorials en inspiratiefilmpjes bekijken. De nadruk ligt dan ook erg op styling en dat merk je ook aan de producten zelf. Ik was benieuwd! Wij krijgen vaak salonproducten opgestuurd die duurder zijn en als iets ook goed is voor minder, waarom niet?

Toni&guy-shampoo
shampoo
Shampoo for Damaged Hair 
Herstellende en intens vochtinbrengende shampoo.Deze shampoo komt in een witte plastic fles met een vernuftige opening. Je kunt de flacon helemaal afsluiten zodat er geen water bijkomt en je opent het met één hand. Slim en handig voor onder de douche. Dat is dan eigenlijk het enige bijzondere wat ik van deze shampoo kan zeggen.
Ruikt lekker en schuimt heel goed. Sodium Laureth Sulfaat staat dan ook op plek 2 bij de ingrediënten. Ik kan niet zeggen dat deze shampoo mild was, na het uitspoelen voelde mijn haar best droog aan. Hij kost €10,- , maar ik betaal liever wat meer voor een echt fijne shampoo of neem genoegen met een goedkoper product dat volgens mij net zo goed is.

Toni&guy-masker

maskerReconstruction Mask Diep voedend masker. Dit masker ruikt net als de shampoo, dus lekker. Komt in plastic pot met schroefdeksel. Nadeel is dat er dan snel water bijkomt. Maar dat geldt voor de meeste maskers. Wel een gemiste kans omdat de verpakking bij de shampoo zo slim was aangepakt. Het masker zelf is een dikke witte substantie die het haar voedt en zacht maakt. Ik vind hem beter dan de shampoo en voor €10,- ook fijn geprijsd.
Het resultaat is meer alsof ik een conditioner heb gebruikt van een goed merk. Wel vind ik dit masker fijner dan de meesten die je bij de drogist kunt kopen. De ingrediënten zijn minder fijn; het masker bevat sulfaten, minerale oliën en siliconen, net zoals veel maskers, helaas. Goede budget aankoop, maar minder geschikt voor mijn droge (gekleurde) haar.

Toni&guy-droogshampooDroogshampoo Voor een frisse look. Deze droogshampoo ruikt lekker en doet wat het belooft: maakt je haar weer luchtig en geeft bovendien wat extra body. Maakt het haar alleen dof, maar dat doen de meeste droogshampoos helaas. Tip is om erna beetje shine spray te gebruiken. Geen bijzonder product, maar wel praktisch als je een keer geen tijd hebt om je haar te wassen. Ik koop hem niet, want heb er eentje die ik fijner vind (van J Beverly Hills) en die blijf ik gebruiken totdat er een betere voorbijkomt. Maar voor €12,- zeker een goede aankoop!

Toni&guy-serum-drops

dropsGlamour Serum Drops Glans & anti-frizz voor zijdezacht en chic haar. Komt in een handig, glazen pompflesje. Het serum is kleurloos en ruikt lekker. Een of twee pompjes zijn voldoende. De textuur is redelijk dik, dat is lekker (ik heb een hekel als iets tussen je vingers wegloopt) met het aanbrengen. Het voelt alsof er heel veel siliconen in zitten, het goedje maakt mijn hand heel glibberig. Na een kijkje zie ik ook waarom: na parfum op plek 3, staan er 2 siliconen op de ingrediëntenlijst. Ook zit er alcohol in. Nu is silicone niet zo slecht zolang je het niet op je hoofdhuid aanbrengt en alleen op de punten.

Maar alcohol is dan weer minder want dat droogt het haar uit. Het werkt wel. Van glans merk ik niet zoveel, maar het vermindert pluis aanzienlijk. Wel is het product vrij vet en je moet uitkijken niet teveel te gebruiken. Omdat er al zo veel 'shine drops' op de markt zijn, heb ik niet het gevoel dat ik hier op zat te wachten. De ingrediënten zijn niet bijzonder, het product biedt niets nieuws. Voor €13,- geef je net iets minder uit dan bij de kapsalon.

Toni&guy-mousse

Glamour Spritz and Shine Liquid Mousse Meer Hollywood volume en een schitterende glans. Fijne standaard mousse, de naam is meer glamour dan het resultaat maar doet wat een mousse moet doen. Kan niet zeggen dat je haar er echt van gaat glanzen en helaas is de aanwezigheid van alcohol minder fijn. De mouse is wel redelijk sterk. Ik gebruikte ongeveer 2 walnoten en mijn haar werd al snel redelijk stijf. Maar het gaf wel goede versteviging en volume na het föhnen, zij het dat mijn haar wat droog aanvoelde. Maar daar had ik de shine drops en de shine spray voor!

Toni&guy-glamour-hairspray

Glamour Firm Hold Hairspray Essentieel voor controle van je haar gedurende de avond. Ik gebruik bijna nooit haarlak en als ik het gebruik, heel weinig. Ik houd helemaal niet van dat stijve haar en ben altijd op zoek naar de ultieme haarspray die je haar laat bewegen. Deze spray is vrij licht, ondanks de 'extra hold' belofte. Hij spuit alleen vrij geconcentreerd en met veel kracht. Daarom brengt hij niet zo fijn aan. Ruikt als ... haarlak en - weer - niets bijzonders. Ik vind de kleur van de spuitbus mooi, maar dat is persoonlijk. Voor €12,- laat ik hem staan.

Toni&guy-shine-spray

Glamour Moisturizing Shine Spray Je persoonlijke stylist voor een glamorous glans.Dit is een heel fijn product dat ik best vaak gebruikte en nog steeds! Het gaat pluis ook heel goed tegen en geeft je haar echt glans. Ik gebruik het weleens tussendoor, als ik mijn haar moet bijföhnen en het snel glad wil krijgen. Jammer dat er vrij veel alcohol in zit dat het haar uitdroogt. De glans is dus maar tijdelijk.

Toni&guy-sculpting-powder

poederCasual Sculpting Powder De powder is de ultime combinatie voor een nonchalante look. Dit poeder vind ik een van de fijnste producten uit mijn pakket. Het product zelf niets nieuws aan, bijna alle merken hebben tegenwoordig een haarpoeder. Maar over de verpakking is goed nagedacht. Het komt in een handig strooibusje dat je meteen bij de haaraanzet kunt aanbrengen. En dat werkt, er komt maar heel weinig product uit zodat je geen witte waas hebt en je handen worden niet kleverig. Fijn! Het poeder geeft een licht en luchtig volume en als je meer body wilt, kun je bijstrooien. Het kost €12,- en lijkt daarom wat duur voor deze serie. Maar je doet er heel lang mee en dit haarpoeder kan zich echt meten met de versies die bij de salon vandaan komen. Aanrader!

CONCLUSIE
Jammer dat TONI&GUY voornamelijk uit standaard producten bestaat, hier en daar slimmer verpakt en aantrekkelijker geprijsd dan salonproducten. De ingrediënten ook al niet vernieuwend. Minerale oliën, siliconen, alcohol en sulfaten zie je steeds minder in haarproducten, maar helaas bij deze producten volop. Wel ruiken de verzorgingsproducten erg lekker, vooral de shampoo en het masker. De verpakkingen zijn mooi, die zouden zo bij een salon vandaan kunnen komen. Wat het meeste opvalt is de merknaam zelf.  Maar hoe geloofwaardig is het als je de producten bij een kapper kunt kopen die niet minder dan €60 voor een knipbeurt vraagt, én bij de ETOS? Bovendien kreeg ik het gevoel dat ze er bij TONI&GUY zelf ook niet heel blij mee zijn. Daar werd mij uitdrukkelijk verteld dat deze producten niet van hun zijn, maar dat Label M hun merk is. De presentatie en de website zijn daarentegen wel erg goed. De website straalt fashion, trendy en hip uit. Nu zou het nog fijn zijn als de producten zelf zo innovatief waren. Toppers zijn de mousse, shine spray en het haarpoeder. Geschikt voor jonge meiden, die (nog) gezond en sterk haar hebben en het niet kleuren. Ik had liever wat minder producten gezien, en meer innovatie. De stylingproducten vond ik beduidend beter dan de haarverzorgingslijn.