Home Tips voor Gezond Haar en Natuurlijke Haargroei
TIPS

Tips voor Gezond Haar en Natuurlijke Haargroei

 

Bijna iedereen wil het: sneller groeiend haar. Maar hoe zorg je hiervoor zonder eindeloos veel producten in huis te halen?

 

Hoewel er genoeg wondermiddeltjes op de markt zijn die van alles beloven, is het beste om van binnenuit aan de slag te gaan. De truc is om je haar gezonder te maken en daardoor de groei te bevorderen. Hieronder vind je de beste tips bij het ondersteunen van het natuurlijke groeiproces.

Gezonde Voeding

Zorg voor een gevarieerd dieet en krijg voldoende vitaminen en mineralen binnen. Overweeg het gebruik van voedingssupplementen zoals biotine, vitamine B en silicium, deze staan bekend omdat ze de haarstructuur te versterken. Hoewel haarsupplementen een kunnen aanvulling zijn voor mensen met tekorten gaat de voorkeur uit naar het verkrijgen van voedingsstoffen via voeding.

Knippen

Laat je haar regelmatig knippen om gespleten haarpunten te voorkomen. Door regelmatig te je haarpunten te knippen, blijft je haar gezond en hoef je minder lengte af te knippen bij een knipbeurt. Dit omdat gespleten haarpunten zijn weg naar boven maken, dus hoe langer je deze laat zitten, hoe schadelijker dit is voor je haar.

Wassen

Verminder de hoeveelheid van het wassen van je haar. Shampoo verwijdert niet alleen vuil in je haar, maar ook de natuurlijke oliën die je haar gezond houden. Probeer het gebruik van shampoo te verminderen en focus vooral op het reinigen van je hoofdhuid. Als je een keer per week een vocht inbrengend haarmasker gebruikt, en deze gelijkmatig verdeelt het over je haar krijg je optimale hydratatie. Overweeg ook het gebruik van haarolie en -serums voor extra verzorging en bescherming tegen beschadiging.

Stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op de haargroei, dus probeer stress te verminderen door voldoende rust te nemen en te ontspannen. Iets wat ook werkt tegen stress én haargroei stimuleert zijn hoofdhuidmassages. Deze kunnen ook de bloedcirculatie bevorderen en hierdoor de haargroei stimuleren.

Met deze tips kun je je eigen gezondheid en die van je haar ondersteunen. Hierdoor wordt de natuurlijke groei bevorderd, zonder gebruik te maken van valse claims of beloften. Geef je haar de juiste verzorging en voeding, en geniet van een gezonde lokken!