Home De Beste Oogschaduw voor Jouw Oogkleur
TIPS

De Beste Oogschaduw voor Jouw Oogkleur

Het vinden van de perfecte oogschaduw kan soms een uitdaging zijn, maar het kiezen van een kleur die jouw oogkleur accentueert, kan je look echt laten stralen.

Photo by Anna Shvets

Bij WieWatHaar helpen we je graag op weg met deze gids over de beste oogschaduwkleuren voor elke oogkleur. Of je nu blauwe, groene, bruine of hazel ogen hebt, er is een oogschaduw die jouw ogen prachtig naar voren brengt.

Blauwe Ogen

Blauwe ogen worden vaak geassocieerd met frisheid en helderheid. Om deze kenmerken te benadrukken, kun je het beste kiezen voor warme tinten die een mooi contrast bieden met de koele blauwe kleur van je ogen.

 • Koper en Oranje: Warme koper- en oranjetinten laten blauwe ogen stralen. De oranje ondertonen in deze kleuren zorgen voor een prachtig contrast.
 • Bruin en Brons: Aardetinten zoals bruin en brons accentueren blauwe ogen en geven een warme, natuurlijke uitstraling.
 • Zacht Roze: Roze tinten kunnen een frisse en jeugdige uitstraling geven aan blauwe ogen, vooral pastelroze voor een subtiele look.

Groene Ogen

Groene ogen zijn zeldzaam en verdienen het om in de schijnwerpers te staan. De juiste kleuren kunnen de groene tinten van je ogen echt laten opvallen.

 • Paars en Lavendel: Paarse tinten zijn perfect voor groene ogen. Ze creëren een mooi contrast en laten de groene kleur meer opvallen.
 • Rood en Bordeaux: Roodachtige tinten zoals bordeaux en wijnrood brengen de warmte van groene ogen naar voren en geven een dramatische look.
 • Goud en Olijf: Warme metallics zoals goud en olijf complementeren groene ogen prachtig en voegen een luxe touch toe.

Bruine Ogen

Bruine ogen zijn veelzijdig en kunnen veel verschillende kleuren oogschaduw aan. De warme ondertonen in bruine ogen zorgen ervoor dat ze stralen met zowel koele als warme kleuren.

 • Blauw en Teal: Blauwe en teal tinten zorgen voor een prachtig contrast met bruine ogen en laten ze helder en levendig lijken.
 • Groen en Smaragd: Groene tinten brengen de warme ondertonen in bruine ogen naar voren en creëren een rijke, elegante look.
 • Goud en Bronzen: Metallic tinten zoals goud en brons accentueren de warmte in bruine ogen en geven een stralende, feestelijke look.

Tips voor het Aanbrengen van Oogschaduw

Nu je weet welke kleuren het beste bij jouw oogkleur passen, zijn hier nog een paar tips om het meeste uit je oogschaduw te halen:

 • Gebruik een Primer: Een oogschaduwprimer zorgt ervoor dat de kleur langer blijft zitten en niet in de fijne lijntjes trekt.
 • Blend Goed: Zorg ervoor dat je oogschaduw goed geblend is voor een naadloze overgang tussen kleuren, je wil niet dat er harde lijnen ontstaan.
 • Accentueer je Wimpers: Een goede mascara of een subtiele eyeliner kan je look compleet maken en je ogen nog meer laten opvallen.

Met deze tips en kleuradviezen ben je klaar om de perfecte oogschaduw te vinden die jouw ogen laat stralen. Experimenteer en ontdek welke kleuren het beste bij jouw unieke look passen. Veel succes en plezier met het creëren van prachtige ooglooks!