Home Strijd tegen de Winterkou: Bescherm je Haar met Deze 5 Tips!
TIPS

Strijd tegen de Winterkou: Bescherm je Haar met Deze 5 Tips!

Met deze koude temperaturen heeft niet alleen je huid het zwaarder, maar je haar ook. Lees hier de 5 beste tips tegen de winterkou voor je haar!

De afgelopen dagen is de temperatuur in Nederland gemiddeld meer onder het vriespunt dan erboven. Niet alleen krijgt jij het koud, maar ook je haar kan hier de dupe van worden. De koudere lucht is over het algemeen minder vochtig en hierdoor kan haar sneller uitdrogen, maar ook je hoofdhuid is vaak droger wat kan lijden tot meer haaruitval. Lees hieronder de beste tips om dit te voorkomen en je haar te beschermen in de winter van de vrieskou

1. Blijf gehydrateerd

Drink voldoende water om je lichaam en haar van binnenuit te hydrateren, zelfs tijdens de koude maanden. Gelukkig hoeft dit geen ijskoud water te zijn, een warm kop thee is ook een goede optie.

2. Verzorging is Key

Droge lucht in de winter kan leiden tot uitdroging van je haar. Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner om je lokken vochtig te houden. Overweeg wekelijks een diep hydraterend haarmasker en voeg, als extra bonus, een leave-in conditioner toe aan je routine.

3. Watertemperatuur

Probeer warm water te vermijden bij het wassen van je haar, omdat dit je hoofdhuid en haar kan uitdrogen. Gebruik lauw water en sluit af met een koude spoeling om de haarschubben te sluiten en glans toe te voegen.

4. Bescherming tegen kou

Bescherm je haar tegen de ijzige wind en vorst door een hoed, muts of sjaal te dragen. Niet alleen biedt dit bescherming tegen de kou, maar het helpt ook om het vochtgehalte van je haar op peil te houden. En onthoud, ga nooit met nat haar naar buiten, hoe verleidelijk het ook is.

5. Voorkom statisch haar

Statisch haar is een teken van droog haar, als dit gebeurd is dit een seintje dat het haar beter gehydrateerd moet worden.

Tip: Berg een paar anti-statische (droogtrommel)doekjes op in je tas. Ze kunnen van pas komen om statisch haar onder controle te houden wanneer dat nodig is.