Home EHBO bij Bad Hair Days: Praktische Tips en Snelle Oplossingen
TIPS

EHBO bij Bad Hair Days: Praktische Tips en Snelle Oplossingen

Iedereen heeft wel eens een bad hair day. Je haar wil gewoon niet in model blijven, voelt futloos aan of ziet er pluizig uit. Geen zorgen, met deze praktische tips en snelle oplossingen hoef je je nooit meer zorgen te maken over een slechte haardag.

Photo by KoolShooters

1. Droogshampoo is je beste vriend

Droogshampoo kan wonderen doen op dagen dat je haar slap en futloos aanvoelt. Het absorbeert overtollige oliën en geeft je haar direct volume en textuur. Spray de droogshampoo bij de wortels en masseer het in voor een frisse look. Kam het licht uit en breng je haar in model, zo ziet het er instant frisser uit!

2. Kies voor een makkelijke updo

Als je haar echt niet wil meewerken, is een snelle updo de perfecte oplossing. Denk aan een nonchalante knot, een hoge paardenstaart of een simpele vlecht. Deze stijlen verbergen niet alleen onhandelbaar haar, maar zien er ook nog eens stijlvol uit.

3. Gebruik haaraccessoires

Haaraccessoires zoals haarbanden, clips en scrunchies kunnen je look meteen een boost geven. Ze zijn niet alleen trendy, maar helpen ook om je haar uit je gezicht te houden en geven je stijl net dat beetje extra. Zo leiden de accesoires af van je bad hair day.

Photo by Nataliya Vaitkevich

4. Probeer een leave-in conditioner

Een leave-in conditioner kan helpen om je haar te hydrateren en pluis te verminderen. Het maakt je haar gemakkelijker te stylen en geeft het een gezonde glans. Breng het aan op vochtig haar en style zoals gewoonlijk, zo ziet je haar er verzorgder en gezonder uit.

5. Revitaliseer met water

Als je haar er echt niet uit wil zien, probeer het dan lichtjes te bevochtigen. Een beetje water kan helpen om je haar opnieuw te vormen en te stylen. Gebruik je vingers of een kam om het in model te brengen en laat het natuurlijk drogen, je kan natuurljk ook altijd een föhn gebruiken.

6. Behandel je haar de avond ervoor

Een beetje voorbereiding kan een lange weg gaan. Als je weet dat je de volgende dag een slechte haardag kunt hebben, breng dan de avond ervoor een haarmasker of olie aan. Dit zal je haar hydrateren en het gemakkelijker maken om te stylen.

Met deze tips en trucs ben je altijd voorbereid op een bad hair day. Volg ze en transformeer je onhandelbare haar in een stijlvolle en zelfverzekerde look!