Home Tips voor een ander kleurtje zonder 'all the way' te gaan
Stylist

Tips voor een ander kleurtje zonder 'all the way' te gaan

Het feit dat de klant interesse heeft om het haar te laten kleuren is natuurlijk al heel fijn voor ons kappers. Maar ik denk dat onze rol vooral is om te onderzoeken waar die interesse vandaag komt en welke behoeftes er zijn. Waarom wil je je haar kleuren? Omdat de eerste grijze haren zichtbaar zijn of omdat je merkt dat je met het ouder worden donkerder wordt en juist die lichtere lokken in je haar mist? Kortom, wat is de reden?

Zoek een kapper die de communicatie aangaat

Een tip is om naar een kapper op zoek te gaan die in staat is om deze communicatie met jou als consument te kunnen voeren. Dus wat zijn de mogelijkheden voor jou op het gebied van kleur. Want all the way je haar kleuren kan verschillende betekenissen hebben.

Ik denk dat dit voor Iedereen ook verschillend is en heel persoonlijk. Dan tegenwoordig hoef je niet een hele grote verandering te ondergaan om heel veel verschil te zien. Voor de één kan dat al met een spoeling en voor een ander alleen met een totaal ontkleuring.

Natuurlijk type

Ben jij bijvoorbeeld een natuurlijk type en wil je jouw eigen haarkleur versterken met wat accente,n dan zou highlights een hele goede optie zijn. Dan zou je met een paar kleuraccentjes bovenop al een heel groot verschil kunnen maken. Tegenwoordig zijn er ook hele goeie haarkleurproducten die minder schadelijk zijn voor het haar. Dus als dat een reden is waarom jij kleuren spannend vindt, laat je dan goed informeren om het haar zo mild mogelijk te kleuren.

Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van natuurlijke haarkleuringen. Dat zijn kleurproducten met natuurlijke ingrediënten. Deze hebben zowel voordelen als nadelen, maar zijn in ieder gavel niet schadelijk voor het haar. Een nadeel van dit soort producten is dat zij grijze haren niet goed dekken.

Klassiek type

Er zijn ook producten die ammonia-vrij zijn, dus bijvoorbeeld een een semi permanente haarkleuring. Deze vervagen langzaam uit het haar en op deze manier blijf je zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur.

Deze ammonia-vrije kleuringen kunnen de grijze haren alweer wat meer dekkend kleuren. Als je een klassieker type bent met je eerste grijze haren, dan zijn deze kleuringen het overwegen waard. Zo kun je je haar zo mild mogelijk kleuren, terwijl het toch goed dekt. Dit is ook veiliger en gezonder voor je hoofdhuid.

Trendy type

Ben je dat meer een trendy type, maar aarzel je om 'all the way' te gaan? Dan zijn er ook echt wel mogelijkheden om te kijken wat er binnen de trends van nu mogelijk is voor jouw haar. Je kunt de kleurverandering ook voorzichtig opbouwen. Belangrijk is dan wel om met je kapper te bespreken welke verwachtingen je hebt. Je kunt bijvoorbeeld meteen heel erg blond gaan, maar je kunt dat ook in stapjes doen. Dan is een stappenplan nodig. Sommige mensen vinden het gewoon niet fijn om meteen een hele grote verandering te ondergaan, dat is voor Iedereen heel persoonlijk en verschillend.

Maar ik denk dat het vooral heel belangrijk is om een kapper te zoeken waarbij jij het gevoel hebt dat je ook kan vertellen waarom je het spannend vindt en dat ze daar dus ook echt rekening mee kunnen houden betreft de keuze van je kleurproduct maar ook de keuze van de techniek.