Home Neem vanaf vandaag afscheid van pluishaar -Redken Frizz Dismiss
Onze favorieten

Neem vanaf vandaag afscheid van pluishaar -Redken Frizz Dismiss

Iedereen kent het wel. Die vervelende pluizige haartjes op je hoofd die nooit mee willen werken. Redken heeft een lijn, Frizz Dismiss, speciaal tegen pluizig haar en ik mocht een aantal van deze producten testen. Naar Redken’s zeggen horen ze je haar glad te maken en het vochtgehalte in je haar optimaal in balans te houden. Een van de producten die ik heb getest was voor mij een geheel nieuw product. Erg leuk om eens uit te proberen!

Instante Deflate

Redken_instant_deflate

Verpakking

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet de aller-grootste fan ben van deze verpakking. De kleuren en vormgeving vind ik behoorlijk druk, veel goud, ik word er niet echt warm van. Wat ik wel weer een leuk dingetje vond, is dat er op de voorkant van elke verpakking een Frizz Protection Factor staat. Van 10 t/m 40. Wel handig om dat in één opslag te kunnen zien. Verder is het een erg drukke verpakking, er staat veel op de voorkant en de lijnen maken het nog extra druk. De naam van het product is kleiner afgedrukt, waardoor de verpakkingen erg op elkaar lijken. Ik met mijn suffe, nog slaapdronken hoofd, heb dan ook een keer de olie gepakt in plaats van de spray. Ik vond het al raar dat er niets uit kwam, tot er opeens een behoorlijke klodder olie over mijn hand heen droop. Voor mij had het verschil dus best iets groter gemogen! Het is wel een handig pompje dat erg makkelijk werkt.

Geur en substantie

De geur is echt minimaal. Er zit een heel licht geurtje in, maar deze verdwijnt erg snel. Wat je ruikt, is wel een aangenaam geurtje. Van mij had deze nog best iets sterker mogen zijn. De substantie is een fijne olie, op handdoek droog haar aanbrengen en na het fohnen voel je de olie niet meer zitten.
Redken-Instant-Deflate

Resultaat

Het resultaat is wel erg goed. Het ontwart je haar licht en zorgt goed dat je haar niet meer pluist. Normaal is mijn haar altijd een behoorlijke pluizenbol als ik het föhn, maar het verschil met dit product is wel echt goed merkbaar. Het geeft glans aan je haar en beschermt ook tegen warmte.

Conclusie

Ik gebruik zelf meestal een andere olie, maar deze is eigenlijk wel een heel stuk beter. Voor mij een goede overweging om over te stappen. Het resultaat is natuurlijk toch waar je een product voor koopt en gezien dit erg goed werkt, is het zeker een aanradertje!

Smooth Force

Redken_smooth_force

Verpakking

De verpakking, zoals hierboven al aangegeven, is eigenlijk nagenoeg hetzelfde als de olie. Dit is echter een spray in plaats van een pompje. Ook is de fles net ietsje langer. De spray is wel intens. In plaats van een fijne mist, komt er toch best een boel uit en soms komen er ook echt druppeltjes mee. Persoonlijk vind ik dat ze de spray net even iets beter hadden moeten perfectioneren.

Geur en substantie

Ook hier is de geur amper merkbaar, de geur die je ruikt is niet onaangenaam, maar verdwijnt wederom snel. De substantie is erg prettig. Je voelt het niet in je haar zitten en je haar wordt er niet vettig van.
Redken Smooth Force

Resultaat

Ik moet zeggen dat ik de spray van de drie producten toch het minst goed vindt werken. In combinatie met de olie werkt hij wel erg goed. Maar als ik een product zou moeten kiezen, zou ik toch liever de olie nemen dan deze spray. Wel lijkt het alsof mijn haar iets meer volume ook krijgt door dit product, dat is dan wel weer een plusje!

Conclusie

Voor mij niet een erg geslaagd product. De spray werkt niet geheel zoals ie zou moeten en het product zelf werkt niet goed genoeg. Liever gebruik ik de olie, die meer doet wat hij zou moeten doen!

Fly-away Fix

Redken_fly-away_fix

Verpakking

Dit was voor mij een compleet nieuw product. Ik had nog nooit doekjes voor je haar gezien. Toen ik de verpakking dan ook in mijn handen had verbaasde ik me dan ook even. Het is een doosje waar doekjes in zitten. Nu had ik wel al gelijk teveel doekjes in mijn handen, dus de manier van doekjes pakken hadden ze iets moeten verbeteren. Verder past de verpakking erg bij de flesjes. Zelfde opdruk, zelfde kleuren. Niet geheel mijn voorkeur, maar wel een geheel.

Geur en substantie

De doekjes zelf ruiken gewoon een klein beetje naar vochtige doekjes. Verder geen sterke geur en ook hierbij blijft de geur niet lang hangen. De doekjes voelen een klein beetje vettig aan. Als je ze hebt vast gepakt blijft er dan ook een beetje een vettig laagje op je vingers achter. De geur overigens blijft niet op je vingers achter (zo weinig geur zit er dus aan).
Redken-fly-away

Resultaat

Het resultaat verbaasde mij echt enorm! Alle haartjes die ongewenst omhoog staan, verdwenen en kreeg ik eindelijk een keer gewoon waar ze horen. Je kunt je haar met deze doekjes echt mooi polijsten. Wel blijft er een heel klein beetje een vettig laagje op je haar, net zoals op je handen. Dit zal ook wel precies de manier zijn waarop het werkt, maar je moet het dus niet te veel gebruiken.

Conclusie

Ik vond het leuk om dit, voor mij nieuwe, product uit te testen! Het werkt erg goed. Nu moet ik zeggen dat ik het in het dagelijks gebruik misschien niet of minder zal gebruiken. Gezien het toch een beetje een vettig laagje achterlaat. Maar als ik iets speciaals heb en wil dat mijn haar perfect zit, dan zal ik dit product zeker uit de kast trekken! Ook had ik al een perfect ander doel gevonden. Ik ben fotograaf van beroep en fotografeer vaak modellen. Ideaal om de laatste finishing touch met deze doekjes te doen! Scheelt me toch weer  'retouching' tijd!