Home Binnen 5 minuten big hair - O&M Fine Intellect & Maintain the Mane
Onze favorieten

Binnen 5 minuten big hair - O&M Fine Intellect & Maintain the Mane

Ik ben altijd een fan van net gewassen haar geweest. Waarom? Omdat mijn haar na één dag snel aan de bovenkant vettig wordt en ik denk dat ik niet de enige ben die met dit probleem te kampen heeft! Ik heb verschillende soorten shampoos gebruikt en keek de laatste tijd naar filmpjes over de “No-Poo” methode.

De “No-Poo” methode houdt in dat je het haar met een shampoo wast, die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat, waardoor de oliën niet uit het haar “gestript” zullen worden. Het probleem: moeilijk om een shampoo met a la natural ingrediënten te vinden. MAAR sinds ik de shampoo en crèmespoeling van het merk Original Mineral heb gebruikt, man man man. Ik werd verliefd op de shampoo (en crèmespoeling), niet alleen omdat het voor een groot gedeelte uit natuurlijke ingrediënten gemaakt is, het beschermt ook gekleurd haar en geeft het volume, YES!

De shampoo en crèmespoeling die ik zal reviewen zijn Original Mineral Fine Intellect en de Original Mineral Maintain the Mane. Volgens de verpakking geven de shampoo en de conditioner een volumizing effect aan je lokken.

Verpakking

Bovenkant-doppen-original-mineral

De verpakking vind ik mooi, lekker simpel, daar houd ik van. Maar ojeej, hier komt het, toen ik de shampoo en crèmespoeling voor het eerst ging gebruiken had ik geen flauw idee welke van de twee de shampoo of crèmespoeling was en hoe ik het moest openen. Meestal staat aan de voorkant van de verpakking of het een shampoo of crèmespoeling is. Na paar minuten zag ik aan de zijkant van de verpakkingen onopvallend en KLEIN het woord shampoo en conditioner staan. Eindelijk! Okee, nu dit open zien te krijgen, maar wacht hoe en waar kan je het openen? Oh nee, dit zal een lange ochtend onder de douche worden! Ik heb met de dop van de verpakkingen geworsteld om het te openen … ik had eerlijk gezegd geen idee hoe. En opeens zag ik het woord push op de doppen staan. Nu vraag ik me af, zag ik het niet alleen omdat ik om half zeven in de ochtend, half slaperig onder de douche mijn haar probeerde te wassen? Als ik wat aan de verpakking zou mogen veranderen, dan zou ik duidelijk aan de voorkant zetten welke een shampoo of crèmespoeling is.

Daarnaast zou ik het woord push een ander kleur geven, alleen om te voorkomen dat half slaperige vrouwen, die half zeven in de ochtend onder de douche niet een half uur lang zitten te zoeken waar ze het moeten openen.

Geur en Substantie

Verpakkingen-original-mineral

Aangezien het voor een groot gedeelte uit natuurlijke ingrediënten bestaat, is de geur erg subtiel; het ruikt naar grapefruit. Qua substantie is het normaal, zoals bij alle andere shampoos en crèmespoelingen. Ik was mijn haar altijd eerst met een crèmespoeling (meestal sla ik die over) en daarna met de shampoo, zodat mijn lokken na het wassen er niet futloos uit zien. Hoewel het op de verpakking stond dat deze shampoo en crèmespoeling volumizing effecten hebben, heb ik alsnog eerst de crèmespoeling in mijn haar gedaan en daarna de shampoo.

Resultaat

Okee, moment van de waarheid, is het wel VOLUMIZING?!?! Daar was ik eerlijk gezegd het meest benieuwd naar! Ik föhn mijn haar nooit aangezien ik zo veel mogelijk weg van hitte wil blijven, dus wachtte ik totdat mijn haar droog werd. Ik moet eerlijk bekennen, nadat mijn haar droog was geworden, ik een beetje volume in mijn haar zag. Na drie dagen moest ik mijn haar weer wassen en begon dit keer eerst met de shampoo, spoelde het eruit en bracht vervolgens de crèmespoeling aan in mijn haar. Nu moet het werken, nu moet ik het volume in mijn haar zien! Ongeduldig wachtte ik totdat mijn haar gedroogd was en ja, wat volume!

Ik heb highlights in mijn haar en was benieuwd om te zien of de kleur van de highlights hetzelfde waren gebleven. Mijn highlights waren even mooi gebleven, dus dames het beschermt je gekleurde haar wel!