Home Terugblik op iconische looks van David Bowie
Update

Terugblik op iconische looks van David Bowie

Rockmuzikant en stijlicoon David Bowie is op 10 januari overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was 69 jaar. Afgelopen vrijdag bracht hij zijn nieuwe album Blackstar uit. Bowie behaalde in Nederland vijf nummer 1-hits. Bowie was echt een stijlicoon die een inspiratiebron vormde voor vele mannen. Bekijk hieronder zijn iconische haarstijlen vanaf 1964 tot 2014. Deze illustraties werden gemaakt door Helen Green ter ere van zijn 68e verjaardag.

bowie-hair-2

Perfect gevoel voor stijl

In de Volkskrant schrijft Chris Buur vandaag over het stijlgevoel van Bowie en zijn vooruitziende blik:

"Niet giechelen. Haardracht is een lastig serieus te nemen stijlattribuut, omdat ook de mislukkingen zo pontificaal op je hoofd zitten. Maar da's tegelijkertijd ook het sterke eraan: juist omdat het de omlijsting is van je gezicht - het gedeelte waar de meeste aandacht van het menselijk oog naartoe gaat - is het hét middel tot coolness. Meerdere Bowiekapsels zijn icoon geworden; knip ze los uit en je herkent ze meteen. Niet lang geleden sierde actrice Tilda Swinton de cover van cultuurblad Another Magazine met onmiskenbaar het haar van Bowie in zijn Berlijn-periode eind jaren zeventig, niet toevallig nu weer hip: achterovergekamd, met opgeschoren slapen. Swinton draagt het ook in de nieuwste Bowie-clip, The Stars Are Out Tonight, bij wijze van hommage." Lees verder

Speciale coupé

Voor alle fans die David Bowie willen herdenken is er een speciale coupé in de trein van Zwolle naar Groningen. Deze verteld over het leven van David Bowie en blijft alle weekenden in deze maand nog rijden. "We denken dat we op deze manier de fans iets extra kunnen bieden om Bowie op een respectabele en mooie manier te herdenken", aldus een woordvoerder van de NS. Tijdens het eerste weekend maakten ruim honderd passagiers er gebruik van.