Home Story Inside Vitalis College Breda
Ondernemend

Story Inside Vitalis College Breda

Vanaf nu ga ik jullie iedere maand in een blog vertellen wie ik ben, wat ik doe, wat mij bezig houdt, hoe mijn dagen gevuld zijn en wat ik van bepaalde zaken vind.

Frieda Oonincx

Maar voor ik hier mee begin zal ik mij in het kort aan jullie voorstellen. 48 jaar geleden ben ik geboren, Frieda Oonincx is mijn naam. Na het afronden van de MAVO ben ik naar de Kappersdagschool in Breda gegaan, na een jaar heb ik mijn opleiding Hairstyliste afgerond, Hierna ben ik gaan werken op mijn stagebedrijf Cosmo Hairstyling in Breda. Op maandag heb ik nog twee jaar de vakbekwaamheidsopleiding Dames en de ondernemersopleiding gevolgd en deze ook met goed gevolg afgerond. In die jaren heb ik in een aantal verschillende salons gewerkt, van heel chique tot een salon in een volksbuurt.

Bij mij laatste werkgever Tom van der Wouden Hairstylers in Etten-Leur was één van mijn klanten een sergeant ziekenverpleger bij de Koninklijke Marine, door hem ben ik bij de Marine gaan solliciteren als matroos Barbier. Na een zeer zware keuring ben ik aangenomen, nadat ik eerst de militaire vorming opleiding van vier maanden heb voltooid ben ik in actieve dienst getreden. Vier jaar heb ik overal op de wereld en onder allerlei omstandigheden de haren van mijn collega militaire geknipt, gekleurd, geschoren en voorzien van allerlei traibels. Dit vaak tot wanhoop van onze officieren, want onze Nederlandse militaire op missie die dan met een uitgeschoren Fido Dido of volledig uit geblondeerd haar rondliepen dat kon in hun ogen toch echt niet.

Maar een beetje ondeugend ben ik altijd al geweest en ik hoop dat dit nooit over zal gaan.

Na deze vier jaar was ik zo aan mijn zelfstandigheid gewend dat ik besloot om na mijn diensttijd als zelfstandig ondernemer aan de gang te gaan. Ik heb in augustus 1995 in Wagenberg, een dorp ten noorden van Breda, mijn salon geopend en tot op de dag van vandaag werk ik hier nog steeds.

In die tijd ben ik steeds bezig geweest met door ontwikkelen van mijn kennis en kunde. Omdat ik altijd stagiaires in mijn zaak had ben ik dan ook gelijk de Praktijkopleiders cursus gaan volgen toen deze aangeboden werd.

In 2005 ben ik gaan studeren aan Fontys Hogeschool in Tilburg, als docent Gezondheidszorg en Welzijn Breed. Tijdens mijn studie en ook daarna heb ik op verschillende niveaus gewerkt of materiaal ontwikkeld.

In 2010 ben ik gevraagd om op het Vitalis college in Breda te komen werken en tot op heden werk ik hier nog steeds.

De rollen die ik op Vitalis vervul zijn zeer divers, naast dat ik docent, praktijk en kennis ben, ben ik ook studiebegeleider (mentor) van een eerste jaars niveau 4 klas, coördinator VIP, VIP staat voor Vitalis In Praktijk. VIP is de schoolkapsalon die in ons nieuwe schoolgebouw is geïntegreerd, hier werken onze studenten onder leiding van een instructeur op echte klanten.

De grootste en voor mij meest uitdagende taak die ik binnen het team Kappen vervul is onderwijs coördinator. Naast dit alles ben ik ook nog moeder en vriendin van.

Maar zo is het genoeg over mij.

Vitalis College Breda

vitalis1

Dit schooljaar zijn wij als Vitalis college Breda in een geheel nieuw schoolgebouw ons nieuw studiejaar begonnen.

De eerste twee maanden waren erg onwennig, alles was nieuw, alleen het team en ons onderwijs is hetzelfde gebleven.Maar verder was alles nieuw, iedere roller heeft een nieuwe plek in een andere kast gekregen en natuurlijk weet niemand meer exact waar we welke spullen in welk lokaal of welke kast ze opgeruimd zijn. Maar dynamisch en inventief als we zijn wisten we iedere keer alles weer goed op te lossen en iedere les toch weer, al was het met kunst en vliegwerk, goed op te starten.

Nu twee maanden later heerst er veel meer rust en lachen we wat af over spullen die de laatste twee maanden zich zo goed verstopt hebben weten te houden. Het nieuwe gebouw begint al een beetje eigen te voelen, en laten we hopen dat het ook als de warme jas aan gaat voelen als dat ons oude gebouw, de Deinzestraat deed.

Dit schooljaar wil ik jullie meenemen in mijn wereld, die van het MBO onderwijs en op deze manier hier meer bekendheid aan te geven. Voor volgende maand staan er alweer heel wat leuke zaken op de planning, en voor de studenten een eerste spannende toets week. Ook gaan we in de maand november met de keuzedelen van start. Opent onze VIP kapsalon eindelijk zijn deuren. En gaan we van start met de lessen BPV verwerving. Daarnaast geven we ook nog gewoon les.

Ik hoop jullie een volgende keer hier weer terug te vinden. Dan met allerlei leuke en grappige voorvallen, informatie over de opleidingen en de gewone dagelijkse gang van zaken, want dit alles samen maakt onderwijs.

Groetjes,
Frieda