Home Sterke nagels? Lees eerst deze 5 tips!
Beauty forecast

Sterke nagels? Lees eerst deze 5 tips!

De meeste vrouwen kennen het probleem wel. Slappe nagels, die je zo kan ombuigen of nagels die erg snel scheuren. Niet alleen is het pijnlijk, maar gescheurde nagels zien er ook niet mooi uit. Eigenlijk iedereen weet best wel dat er iets aan te doen valt, maar toch zie ik veel vrouwen nog met nagels rondlopen die er veel beter uit zouden kunnen zien. Voor mij helpen een aantal van deze trucjes om je nagels weer gezond en sterk te krijgen!

  1. Vitamines

sterke-nagels_vitamines

Vaak duiden broze/slappe nagels op vitamine tekort. Voor goede, sterke nagels heb je vitamine B8 en D, calcium en zink nodig. Dit kun je natuurlijk uit gezonde voeding halen, maar meestal blijkt dit toch niet genoeg. Je kunt in de winkel speciale vitaminepillen halen die goed zijn voor huid, haar en nagels. Ik heb zelf vitaminepillen van de Tuinen. Je merkt natuurlijk niet direct verschil, maar na verloop van tijd werden mijn nagels een stuk gezonder. Je moet de vitamines alleen wel regelmatig blijven nemen.

  1. Bescherming

Je nagels kunnen beschadigen door een hoop dingen waar je dagelijks mee in aanraking komt. Zoals bijvoorbeeld heet water. Verstandig is om bijvoorbeeld met afwassen handschoenen te dragen. Nu doe ik dat zelf eigenlijk ook niet, maar het zou wel beter zijn! Ook chemicaliën zijn erg slecht voor je nagels. Verf je je haren? Draag ook handschoenen. Niet alleen is het beter voor je nagels, je kleurt je eigen handen ook nog eens niet mee! En ook nagellak is slecht voor je nagels. Niet alleen maakt het je nagels erg zacht, maar het kan er ook voor zorgen dat je nagels verkleuren. Laat nagellak er daarom nooit te lang op zitten en haal het er af met een nagellakremover zonder aceton, want aceton is echt funest voor je nagels.

  1. Nagelverharder

sterke-nagels_gescheurdenagels

Er bestaan een hele hoop nagelverharders, maar laten we eerlijk zijn, de meeste werken voor geen meter. Het duurt even voordat je zelf een goedwerkende nagelverharder hebt, die voor jou werkt. Zelf gebruik ik er een van de Etos, extra sterk. Lekker goedkoop en hij werkt perfect! Ook met de nagelverharder geldt; één keer opdoen, werkt niet. Gebruik de nagelverharder meerdere malen per week en ook deze eraf halen met een nagellakremover zónder aceton.

  1. Vijlen

sterke-nagels_zijkant_vijlen

Vijlen is een stuk beter voor je nagels dan knippen. Ga dan niet lekker zigzaggend heen en weer, omdat dat sneller is, want dat maakt de kans dan weer een stuk groter dat je nagels splijten en afbreken. Vijl ze dus een kant op. Vijl je nagels ook niet als je net onder de douche vandaan komt. Door warm water worden je nagels zacht en dit is niet goed als je je nagels gaat vijlen. Vaak is het slim om ook de zijkant van je nagels mee te pakken. Hier ontstaan snel stukjes die uitsteken of ingescheurde stukjes. Door deze weg te vijlen, heb je minder kans op afbrekende nagels. Draag een klein vijltje bij je in je tas, voor de noodsituaties.

  1. Verzorgen

Net zoals je huid hebben je nagels ook verzorging nodig. Nagels kunnen ook uitdrogen en het is belangrijk dat je ze af en toe insmeert met een vochtinbrengende crème. Ook kunnen je nagels minder goed tegen zonlicht. Een crème met een SPF factor zou daarom helemaal ideaal zijn. Verzorg je nagelriemen met een nagelriemolie. De nagelriemen zijn de basis van je nagels