Home Squalan - zo simpel kan milde huidverzorging zijn!
Haarpraat

Squalan - zo simpel kan milde huidverzorging zijn!

Squalan is een puur Nederlands merk dat ontstaan is doordat de oprichters Leslie en Monique al jaren kampten met huidirritaties. Beide vriendinnen hadden een extreem gevoelige huid en geen enkel huidverzorgingsproduct was mild genoeg. Daarom zijn ze zelf op zoek gegaan naar iets wat hun huid kon verdragen. Nadeel is namelijk dat veel skincare producten zoveel ingrediënten bevatten, waardoor het lastig uitzoeken is wat nou die irritatie veroorzaakt.

Huideigen stof

Squalan-5

Monique en Leslie kwamen uit op een huideigen stof, squalaan. Dit ingrediënt kan op drie manieren worden gewonnen; via olijven, haaienlever of suikerriet. Na onderzoek kwamen de dames erachter dat de suikerriet versie het minste residu achterliet en daardoor het meest zuiver was. Bovendien werkte de Braziliaanse fabriek op duurzame wijze en sloot hun filosofie aan bij die van Monique en Leslie.

Positieve feedback

Squalan-2

Er werd een hoeveelheid besteld voor eigen gebruik. Maar de resultaten waren zo goed dat ze het graag met hun vriendinnen wilden delen, die het op hun beurt ook weer verder vertelden. Zo kwam het balletje aan het rollen en al snel was de voorraad op.

Door dit succes dat vanzelf op hun pad kwam, besloten Monique en Leslie om het professioneel aan te pakken. Er kwam een bedrijfsnaam – hoe kan het ook anders – Squalan en er werd verpakking ontworpen. Het eerste product was een feit en kreeg de naam Pure. Het is een gezichtsolie die je ook voor je lippen, nagels en ogen kunt gebruiken.

Alleen werkzame milde ingrediënten

Squalan-4

Vorig jaar april kwam er een nieuwe website en werd de lijn uitgebreid met een moisturizer, oogserum en cleanser. Elk product bevat alleen die ingrediënten die echt nodig zijn voor een perfecte werking. Zo bevat de cleanser een zuiverende olie. Deze verandert in een milktextuur als er water bij komt. Het resultaat is een huid die niet trekt en voldoende is gehydrateerd. Je kunt er een ander product na gebruiken maar dat hoeft niet.

Zo is elk product uniek. Leslie vertelt dat je eigenlijk niets meer nodig hebt. Waarom een toner als je huid in balans is? Want je kunt met toners en reinigingsmiddelen ook goede dingen weghalen.

Getest door mensen

Squalan-6

Alle producten worden eerst door Leslie en Monique zelf getest. Als dat bevalt is er nog een testpanel van ongeveer 100 vrouwen met uiteenlopende huidtypes die de producten uitvoerig testen. Er wordt niet op dieren getest.

Top producten. Ik gebruik al sinds een jaar niks anders meer voor mijn gezicht. Mijn droge huid is enorm opgeknapt en glanst weer mooi. #happycustomer

Succes

Dat de range aanslaat, bewijzen de talloze tevreden klantenreacties wel. Van meisjes met acne tot vrouwen met een rijpere huid. Bekende fans zijn er inmiddels ook al, waaronder Victoria Koblenko, Sharon Doorson en Marc Lubach.

Deze exclusieve producten zijn verkrijgbaar via de webwinkel en bij een aantal geselecteerde parfumerieën en salons. Iedereen die de producten verkoopt wordt getraind door het team van Squalan.

Less is more

Squalan-3b

Bovendien kunnen de producten heel goed samen worden gebruikt met producten van andere merken. Het bijt een ander product eigenlijk nooit, alleen heb je volgens Monique eigenlijk niets anders meer nodig. De meeste klanten vinden het eerst nog wat onwennig om zo weinig producten te gebruiken, maar na een tijdje zijn ze overtuigd en worden de andere producten meestal achterwege gelaten.

De redactie van WieWatHaar ontving twee producten; de Pure oil en de Moisturizer dus binnenkort kun je lezen wat onze ervaring is!

Had jij al van dit bijzondere merk gehoord?