Home Spannend, duimen en hopen!
Ondernemend

Spannend, duimen en hopen!

Hier weer een berichtje uit het Twentse land. De drukke decembermaand ligt alweer even achter ons en het is tijd om weer vooruit te kijken. Februari is een extra spannende maand, omdat op 28 februari de nominaties voor de Coiffure Award bekend worden gemaakt. Natuurlijk doe ik ook weer mee en ik wil mijn aanpak graag met jullie delen.

Ik ben eigenlijk het hele jaar door bezig met het verzamelen van mooie foto’s, plaatjes, (sfeer)beelden, poses en make-up plaatjes. Dat kan op internet zijn, maar ook op televisie, in de kroeg, op straat of in bladen. Kort samengevat let ik altijd op kapsels en make-up.

In oktober ga ik dan alles bekijken en kies een bepaalde sfeer en stijl waarvoor ik wil gaan. Vervolgens laat ik mijn creatieve voelsprieten de vrije loop en kom meestal tijdens het hardlopen tot een concreet besluit.

Dan ga ik mijn ideeën met de visagiste, styliste en fotograaf kortsluiten en samen komen we tot een doel. Aansluitend ga ik datum prikken, check, modellen regelen, check, kleding, check, fotograaf en visagiste, check. Ondertussen ga ik dingen uitproberen, want ik ben een controlefreak en laat niets aan het toeval over. De dag voor de fotoshoot ga ik de modellen kleuren en knippen zodat op shootdag alleen de styling nodig is. En dan knallen en hopen dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen zoals je voor ogen hebt.

En wat ben ik blij dit jaar!!

Maar dan moet ik keuzes maken en misschien herkennen jullie dit wel: de keuze van de definitieve foto’s. Wat is de mooiste foto van een model, qua haar, pose en uitstraling? En zorgt die keuze ervoor dat de foto perfect in de serie past? Uiteindelijk heb je een keuze gemaakt waar je helemaal achter staat, maar dan kun je soms toch nog twijfels hebben. Is die foto toch echt beter of had ik toch die andere moeten selecteren? Twijfel, omdat je zo graag genomineerd wilt worden. Wat wil de jury graag zien? Dat is vaak zo divers dat je gewoon in jezelf moet geloven. Ik sta volledig achter mijn serie en genomineerd of niet, -bij geen baal ik gigantisch-, ik ben alsnog trots op wat ik neer heb gezet. Nu maar hopen dat ook de jury mijn werk kan waarderen.

Ik wil graag iedereen die meedoet aan de Coiffure Award, heel veel succes wensen.

Duimen dat de uitslag 28 februari een nominatie brengt en dat we 19 april een award in de wacht mogen slepen. Succes allemaal en tot later!

Cover: cottonbro