Home Shampoo, conditioner, masker en haarolie van Mythic Oil L'Oreal Professionnel
Onze favorieten

Shampoo, conditioner, masker en haarolie van Mythic Oil L'Oreal Professionnel

L’Oréal Professionnel lanceert een jaar na de introductie van Mythic Oil een shampoo, conditioner, masker en een unieke oil bar service. Na één jaar is Mythic Oil al een doorslaand succes; iedere minuut worden er wereldwijd 3 Mythic Oils verkocht. De nieuwe shampoo, conditioner en masker bevatten arganolie en kantoenzaadolie. Katoenzaadolie staat bekend om haar uitzonderlijk voedende en herstellende eigenschappen. Arganolie is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren, die van vitaal belang zijn voor voeding van het haar.

Ik had de Mythic Oil al eerder uitgeprobeerd maar was benieuwd hoe mijn haar eruit zou zien na een complete verzorging met de Mythic Oil producten. Ik gaf het toen een 8,6. Wat zou het resultaat zijn na gebruik va de complete lijn? Ik heb de complete set nu 4x gebruikt.

Mythic Oil Shampoo
Ik begin met de shampoo (€15,35/250ml). Deze komt in een handige pompflacon van 250 ml. De shampoo is een goudgele transparante gel, ruikt subtiel, wel lekker, beetje zoetige geur, en schuimt meteen goed. Je hebt er dus maar weinig van nodig. Dat royaal schuimen komt natuurlijk dor het Sodium Laureth Sulfaat dat erin zit, een ingrediënt waarover de meningen verdeeld zijn. De meeste shampoos bevatten het maar het schijnt dat sulfaatvrije shampoos beter zijn voor gekleurd haar. Op de verpakking staat dat dit een voedende shampoo is die je haar laat glanzen. Ik ben benieuwd, na het uitspoelen voelt mijn haar wel een beetje stroef en droog aan.

Mythic Oil Conditioner
Gelukkig staat het pompje met de conditioner (€18,75/190ml)naast de shampoo en ik verdeel meteen 3-4 pompjes op mijn haar (nadat ik het overtollige water heb uitgeknepen). Deze pompflacon is goudkleurig, niet doorschijnend en iets kleiner dan de shampoo (190 ml). Wat eruit komt is een sterk (lekker!) geurende witte crème . Ik laat het een minuutje intrekken en spoel het uit. Kijk, nu voelt m'n haar lekker zacht aan en kan ik het kammen met een grove kam zonder dat m'n haren in de klit raken. Dat laatste is echt iets waar je op moet letten na het wassen. Nat haar is immers veel kwetsbaarder dan droog haar en breekt daardoor sneller.

Mythic Oil Haarmasker
Als je haar niet erg droog is, of als je een keer geen tijd hebt, ben je nu klaar en kun je volstaan met een paar druppels Mythic Oil. Mijn haar is erg droog en pluist snel dus ik neem hierna nog het masker (€21,30/200ml). Alleen de conditioner zou voor mij niet voldoende zijn. Zelfs als ik weinig tijd heb, sla ik nog liever de conditioner over en laat ik het masker iets minder lang intrekken. Het masker komt in een royale pot met schroefdop (200 ml) en de substantie kan ik het beste omschrijven als smeuïge witte boter die fijn aanbrengt en niet drupt. Hoeveel je nodig hebt voel je zelf, ik breng niet teveel aan bij mijn hoofdhuid en extra op de punten. Dit laat ik minimaal 10 minuten intrekken. Op de verpakking staat 3 minuten en dat heb ik de 1e keer ook gedaan. Maar ik vind het resultaat toch fijner na iets langer intrekken. De geur is hetzelfde als de conditioner, wel aanwezig, maar dat vind ik niet erg zolang het lekker ruikt.
Na het uitspoelen rond ik het ritueel af met 2 pompjes Mythic Oil haarolie (€23,95/125ml). De olie komt in een transparante spray/pomp en de substantie is kleurloos en erg dun. Dit vond ik een jaar geleden al een nadeel, want het loopt snel tussen je vingers door. Ik geef de voorkeur aan een wat dikkere serum/olie. Kijk uit dat je niet teveel gebruikt want het maakt je haar snel vet. Ik breng het alleen aan op de haarpunten en laat mijn haar dan bijna helemaal opdrogen voordat ik het in model ga föhnen.

Het resultaat?
Mijn haar voelt echt superzacht aan. Zo zacht dat het mijn haar wat slap maakte en ik extra versteviger nodig had. Maar dat is logisch, er bestaand geen producten die je haar intens voeden en het tegelijk steviger maken. Ik ben die combi tenminste nog niet tegengekomen! De pluis is niet helemaal weg helaas, maar met de voeding zit het wel goed. Ik vind het stuk voor stuk fijne producten die heel geschikt zijn voor droog haar. Zelf zou ik de conditioner niet kopen, maar alleen het masker. Maar dat komt door mijn droge haar. De prijs/kwaliteit verhouding is goed. Zou ik de producten zelf kopen? Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Er zijn zoveel fijne producten op de markt, net zoals deze. Ik kan niet zeggen dat de Mythic Oil lijn er echt uitspringt, maar ze doen ook zeker niet onder voor de meeste soortgelijke producten! Lees mijn vergelijkend haarolie onderzoek hier.

Salonbehandeling
Ook nieuw is de Mythic Oil Bar service, een intense behandeling die je bij de kapper kunt laten doen. Er is een zuiverende service voor je hoofdhuid en een olieservice die extra glans en voeding geeft aan het haar.