Home Getest: Sebastian Hydre shampoo en treatment
Onze favorieten

Getest: Sebastian Hydre shampoo en treatment

Onlangs ontving ik een doosje Sebastian samples. Ik ben niet goed bekend met Sebastian producten dus ik vond het heel leuk om ze nu uit te proberen. Meteen een goede gelegenheid om een klein testpanel* samen te stellen: Louise (dun, krullend, donkerbruin halflang haar), Ruby (dik, golvend, blond lang haar; ze föhnt het steil) en Marit (dun, pluizig, golvend, blond halflang haar). We hebben allemaal de Hydre shampoo en treatment geprobeerd. Ik heb daarnaast ook nog het Penetraitt masker gebruikt.

Hieronder hun ervaringen:

Foundation hydre shampoo
Louise: "Fijne shampoo van een van mijn favoriete merken. Al kende ik deze lijn nog niet. Schuimt lekker, voelt lekker cremerig, maar smeert evengoed lekker uit. Geurt subtiel, maar dat vind ik voor een 'elke dag' shampoo wel ok. Belangrijkste is het effect. Mijn haar was heel droog, maar lijkt al na een keer wassen hiermee opgeknapt. Valt helemaal lekker." Beoordeling: 8 (resultaat), 7 (geur), 9 (gebruik)


Ruby: "De shampoo schuimt goed en het haar voelt na het uitspoelen soepel aan. Er zit weinig geur aan de shampoo." Beoordeling: 10 (resultaat), 5 (geur), 10 (gebruik)


Marit: "Hele fijne shampoo. Gelachtige niet-transparante textuur, lekker romig. Verbluffend hoe weing je hiervan nodig hebt! Ik had een sample die ik meestal helemaal opmaak. Maar nu had ik aan de helft meer dan genoeg. Schuimde heel erg goed en na het uitspoelen voelde mijn haar helemaal niet droog aan. De shampoo heeft praktisch geen geur, maar toen ik het heel bewust ging ruiken, rook ik iets dat neigt naar chemisch. Dat is dus iets minder want ik hou van lekkere, natuurlijke geuren. De 2e keer dat ik deze shampoo gebruikte was hij net zo lekker. Veel schuim en zelfs de geur viel bij nader inzien mee. Echte aanrader!" Beoordeling: 9 (resultaat), 6 (geur), 9(gebruik)

Foundation hydre treatment
Louise: "Ook erg fijn spul. Geurt subtiel, is hartstikke zuinig in het gebruik (en daarmee dus minder duur dan het lijkt). Zoals met de meeste cremespoelings smeert het wel iets minder makkelijk uit dan de shampoo. Ik heb er -gesmokkeld - nog even een beetje water opgedaan. En zoals al opgemerkt bij de shampoo: effect is super. Een mooie springerige krul, zonder dat die er pluizig of droog uitziet. En dat terwijl ik het gewoon aan de lucht heb laten drogen en er daarna niets meer heb ingesmeerd." Beoordeling: 8 (resultaat), 7 (geur), 9 (gebruik)


Shop hier de Sebastian hydre lijnRuby: "Na het föhnen heeft het haar een gezonde uitstraling en is goed doorkambaar. jammer dat er weinig of geen geur aan zit." Beoordeling: 10 (resultaat), 5 (geur), 10 (gebruik)


Marit: "Fijne textuur, oranjekleurige gelachtige substantie. Brengt fijn aan. Heb het volgens de gebruiksaanwijzing in grote hoeveelheid aangebracht en daarna 5 minuten laten intrekken op iets drooggedept haar. Bij het uitspoelen voelde het nog steeds lekker aan. Maar na het uitspoelen viel het toch wat tegen. Na die lekkere shampoo had ik wat meer vochtinbrengende kwaliteiten verwacht maar mijn haar voelde droog aan. Jammer want anders zouden deze twee producten een mooi koppel vormen. Ik denk dat dit beter geschikt is voor mensen met normaal haar maar dan is de verpakking misleidend. Daarop staat dat het een intensief hydraterend treatment is en daar stel ik mij toch een iets rijker product bij voor." Beoordeling: 6 (resultaat), 6 (geur), 8 (gebruik)

Foundation penetraitt treatment
Marit over de Penetraitt Masque: "Dikke witte creme die fijn opbrengt. Ruikt indefinieerbaar maar wel lekker. Ik vond dit product veel fijner dan de Hydre Treatment. Mijn haar voelde zacht aan na het uitspoelen en samen met de Hydre shampoo werkte dit heel goed." Beoordeling: 8 (resultaat), 7 (geur), 8 (gebruik)


*Alle beoordelingen staan ook bij de producten zelf

Lees ook Getest: FNGRPRNTS Shampoo & Conditioner customized for me!