Home Salon Takeover: Ravel Kappers geeft John de sleutel
Stylist

Salon Takeover: Ravel Kappers geeft John de sleutel


Iedere maandag zien we hoe John Beerens een kapsalon in nood weer op de been helpt. Dit keer was Ravel Kappers in Den Haag aan de beurt. Eigenaresse Jeanette vertelt er over. Bekijk de foto’s van het resultaat. Wat vinden jullie?
Vertel eens iets over je salon
Ik heb deze salon sinds 1993, het is een dames-, heren- en kinderkapsalon en tevens een schoonheidssalon. We onderscheiden ons door onze klanten te vragen wat ze juist niet willen. Zo voorkomen we dat ze achteraf teleurgesteld zijn. Onze klanten zijn heel trouw en we knippen veel verschillende generaties. We zijn heel gastvrij en als een klant alleen even langskomt voor een kop koffie, is dat ook prima!
Wie heeft je aangemeld?
Een van mijn trouwe klanten, Mariet. Ze gunde ons een verbouwing die ik al een tijd wilde. Bovendien zag ze ook hoe we te kampen hadden met een personeelstekort. Mariet is al jaren een trouwe klant en vond dat we dit steuntje in de rug wel konden gebruiken.
Waarom ben je aangemeld?
Er was veel verloop onder het personeel. Ik was meer ‘moeder’ dan baas. Ik wilde altijd mensen een kans geven die het moeilijk hadden mar het resultaat was dat ik over me heen liet lopen. Ik bood niet de leiding en structuur die mijn personeel nodig had. Bovendien wilde ik al een tijd de salon verbouwen maar het kwam er steeds niet van. Ik heb 7 jaar niet gewerkt om tijd te besteden aan mijn kinderen en de kinderen die ik opvang.

Wat is er veranderd?
Er staat nu een nieuwe Jeanette aan het roer die nakomt wat ze afspreekt en duidelijker communiceert wat ze wil. Ik ben weer super gemotiveerd en werk nu weer full time. Ik had deze doorstart echt nodig, ik ben veel professioneler geworden. Het is heerlijk werken als je weer lekker in je vel zit!
Ben je blij met het resultaat?
Ik ben superblij! De verbouwing is heel mooi geworden, hoewel hij nog niet helemaal af is. Ik denk wel dat ik een naamsverandering ga doen maar ik doe het stapje voor stapje. Ik ben nu echt van plan om door te pakken, dit is nog maar de eerste stap. Het enige dat ik jammer vindt is dat ik niet meteen de vloer kon laten doen toen de salon leeg was voor de verbouwing. Die moet wel gedaan worden en nu moet ik de salon daarvoor weer leeghalen en sluiten. Maar verder ben ik heel blij dat ik meegedaan heb.
WieWatHaar helpt deze salons ook online weer op weg door ze een PLUSpakket aan te bieden waarmee ze hun pagina naar wens kunnen aanpassen. Bekijk de pagina van Ravel Kappers John Beerens Salon Takeover is elke maandag te zien om 20:30 op RTL5.