Home Salon Takeover: La Maître geeft John de sleutel
Stylist

Salon Takeover: La Maître geeft John de sleutel


Iedere maandag zien we hoe John Beerens een kapsalon in nood weer op de been helpt. Dit keer was La Maitre aan de beurt. Eigenaar Remco vertelt er over. Bekijk de foto’s van het resultaat. Wat vinden jullie?
Vertel eens iets over je salon
Ik ben nu 8 jaar eigenaar van deze salon. Daarvoor werkte ik hier al. De salon was toen van Caroline. Zij besloot hem te verkopen en bleef in dienst werken. Ik wist eigenlijk al van jongs af aan dat ik ooit voor mezelf wilde werken en speelde met die gedachte toen Caroline de zaak verkocht. Maar de nieuwe eigenaresse wilde de salon alweer na een jaar verkopen en toen dacht ik, het is nu of nooit. Ik werd de nieuwe eigenaar en Caroline bleef bij mij werken.
Wie heeft je aangemeld?
Mijn vrouw. Ze zag dat ik eronder leed dat het niet lekker liep op de zaak en besloot hulp van buitenaf in te roepen.
Waarom ben je aangemeld?
De sfeer was wel goed, afgezien van het feit dat ik me te afhankelijk ten opzichte van Caroline opstelde. In 2010 waren in korte tijd een paar heftige dingen gebeurd. Mijn vader kwam te overlijden en ik had een aanvaring met een medewerkster. Helaas kreeg zij erna een hernia en ging in de ziektewet. Meteen daarna ging ze met zwangerschapsverlof. Caroline ging ook minder uren werken. Voor een kleine ondernemer hakt dat er wel in en daardoor werd het financieel ook moeilijk, vooral in deze crisistijd.

Wat is er veranderd?
Aan de buitenkant is bijna alles veranderd. Er is een nieuwe vloer, er zijn nieuwe wasbakken en kaptafels gekomen. De salon heeft een totaal andere look & feel en oogt veel moderner. Verder heb ik geleerd beter te communiceren en meer leiderschap te tonen. Het voelt nu meer als mijn zaak en ben weer helemaal gemotiveerd. De nagelstudio is nu ook klaar en we zijn begonnen met het organiseren van kinderpartijtjes. Met fotoshoot en kinderchampagne! We hebben al een paar boekingen binnen.
Ben je blij met het resultaat?
Ik ben superblij, dit had op geen beter moment kunnen komen. Inmiddels heb ik ook een goed gesprek met Caroline gehad. Gelukkig ziet zij het helemaal zitten en is ze bereid er 100% voor te gaan. Daar ben ik blij mee omdat we nu een super gemotiveerd team hebben. Ik voel me nu veel sterker om de dingen te sturen zoals ik het wil.
WieWatHaar helpt deze salons ook online weer op weg door ze een {link pagina#PLUSpakket} aan te bieden waarmee ze hun pagina naar wens kunnen aanpassen. Bekijk de pagina van {link kapper#8209}. Dit was de laatste aflevering van John Beerens Salon Takeover.