Home Salon Takeover: Kapsalon van Hese geeft John de sleutel
Stylist

Salon Takeover: Kapsalon van Hese geeft John de sleutel


Iedere maandag zien we hoe John Beerens een kapsalon in nood weer op de been helpt. Dit keer was Kapsalon van Hese aan de beurt. Eigenaar Jos vertelt er over. Bekijk de foto’s van het resultaat. Wat vinden jullie?
Vertel eens iets over je salon
Deze salon heb ik 33 jaar geleden overgenomen. Ik ben nu 46 jaar kapper, ik begon al op mijn 14e! Veel van mijn klanten zijn heel trouw, sommigen komen al meer dan 60 jaar naar deze salon. Daarom wil ik ook trouw aan deze klanten blijven en  was het voor mij belangrijk dat de metamorfose zodanig zou worden uitgevoerd, dat de oudere klanten zich er ook nog thuis zouden kunnen voelen.
Wie heeft je aangemeld?
Ik heb mezelf aangemeld. Ik las de oproep in een vakblad en heb meteen gemaild. Zo is het balletje gaan rollen. Ik werd een tijdje daarna door John Beerens gebeld. Ik niemand iets zeggen en heb hem eerst ergens alleen ontmoet. Daarna gingen we kijken of iedereen in de salon mee wilde doen. Mijn medewerkers waren eerst wel geschrokken dat ik mij had aangemeld maar achteraf vonden ze het allemaal een uitdaging.
Waarom ben je aangemeld?
De salon had een moeilijke tijd achter de rug. Drie van de vijf kappers zaten de afgelopen anderhalf jaar in de ziektewet en dat heeft de zaak geen goed gedaan. Het is toch al een moeilijke tijd met deze slechte economie en ik wist dat er iets moest veranderen.

Wat is er veranderd?
We praten meer met elkaar. Ik hou niet meer alle problemen voor mezelf maar communiceer dat ook met mijn medewerkers. Ook was ik niet genoeg ‘baas’ en heb ik geleerd dat ik meer de teugels in handen moet nemen. Door de make-over is de motivatie helemaal terug en is het voor iedereen veel leuker om hier te werken. In januari volgend jaar gaan we met z’n allen om de tafel om te bespreken hoe het gaat.
Ben je blij met het resultaat?
De zaak is veel moderner geworden. De kleuren zijn nu taupe, wit en blauwgroen. Hierdoor lijkt de salon veel lichter en groter. Het resultaat is echt geweldig. Het was wel even werk de hele zaak leeg te ruimen voor de verbouwing maar het is de moeite meer dan waard geweest!
WieWatHaar helpt deze salons ook online weer op weg door ze een PLUSpakket aan te bieden waarmee ze hun pagina naar wens kunnen aanpassen. Bekijk de pagina van Kapsalon van Hese . John Beerens Salon Takeover is elke maandag te zien om 20:30 op RTL5.