Home Salon Takeover: Jess! Haarstudio geeft John de sleutel
Stylist

Salon Takeover: Jess! Haarstudio geeft John de sleutel


Iedere maandag zien we hoe John Beerens een kapsalon in nood weer op de been helpt. Dit keer was Jess! Haarstudio in Den Helder aan de beurt.
Eigenaar Jessica vertelt er over. Bekijk de foto’s van het resultaat. Wat vinden jullie?
Vertel eens iets over je salon
Ik werk al vanaf 1995 in deze salon en vanaf 2003 is de salon van mij. Ik was heel jong toen ik begon en nadat ik kinderen kreeg had ik ook minder tijd om erin te stoppen en kwam het slop er een beetje in.
Wie heeft je aangemeld?
Ikzelf, ik zag de oproep op TV en besloot deze kans te pakken.
Waarom ben je aangemeld?
Er was te weinig omzet, we hadden niet genoeg klanten en ik had betalingsachterstand.

Wat is er veranderd?
Ik liet niet genoeg leiderschap zien en ging teveel als vriendinnen met mijn personeel om. We gingen een dag raften op zee en daar heb ik de teugels in handen moeten nemen omdat het anders mis zou gaan. Daar heb ik wel van geleerd. Ik heb geleerd dat je zonder leiderschap niet ver komt. Verder is de salon verbouwd waardoor de ruimte beter wordt benut. We hebben een luxere uitstraling gekregen en ik verkoop nu ook haarproducten. Ik had ruimte zat en hier kan ik meer omzet mee maken.
Ben je blij met het resultaat?
Ja, ik heb geen moment spijt. Vorige week hadden we een ‘bereweek’ en dat was nog voor de uitzending! Het was wel heftig en er is veel veranderd. Zo zijn er 2 medewerkers vertrokken en is er een nieuw iemand bijgekomen. Ook is de naam van de salon veranderd en hebben we een prachtig nieuw logo gekregen. De motivatie is weer helemaal terug en ik heb weer zin in m’n werk!
WieWatHaar helpt deze salons ook online weer op weg door ze een PLUSpakket aan te bieden waarmee ze hun pagina naar wens kunnen aanpassen. Bekijk de pagina van Jess! Haarstudio. John Beerens Salon Takeover is elke maandag te zien om 20:30 op RTL5.