Home Salon Takeover: Haar-Axi geeft John de sleutel
Stylist

Salon Takeover: Haar-Axi geeft John de sleutel


Iedere maandag zien we hoe John Beerens een kapsalon in nood weer op de been helpt. Dit keer was Haar-Axi in Rotterdam aan de beurt. Eigenaresse Marleen vertelt er over. Bekijk de foto’s van het resultaat. Wat vinden jullie?
Vertel eens iets over je salon
Deze salon heb ik al 12 jaar. Hiervoor had ik 8 jaar een salon aan huis, in een verbouwde garage. Ik ben thuis gaan werken omdat ik 3 kleine kinderen had en daarnaast hielp ik ook mijn toenmalige man op de markt. Maar ik kreeg zoveel klanten dat de salon binnen de kortste keren uit z’n voegen barstte. Deze salon begon ik toen de kinderen alweer wat groter waren.
Wie heeft je aangemeld?
Mijn oudste zoon Vincent heeft mij aangemeld. Hij heeft het wel met zijn broers overlegd omdat mijn jongste zoon Sascha Visser (o.a. bekend van Expeditie Robinson) bekend is en ze dit daar los van wilden zien. Maar uiteindelijk vond iedereen het een goed idee om John Beerens in te schakelen.
Waarom ben je aangemeld?
Door de recessie ging het al een jaartje minder. De kosten waren hoger dan de opbrengsten. Klanten komen toch minder vaak en dat merkte ik. Ik heb 3 hartstikke leuke meiden voor me werken en wilde niemand ontslaan.

Wat is er veranderd?
Mijn boekhouding was een rommeltje. Doordat ik alweer jaren single ben, liet ik al mijn financiën via een rekening lopen. Dus alles liep door elkaar, zakelijk en privé. De accountant van John Beerens heeft me heel erg geholpen hier weer orde in te scheppen. Verder ligt de salon op en stille plek, onder een serviceflat. Er lopen niet veel mensen langs en de mensen die er lopen zagen de salon als onderdeel van die flat. John Beerens zei meteen dat hij de salon een jongere uitstraling wilde geven en dat is gebeurd. Verder ben ik nu meer aanwezig in de salon. Ik werkte hiervoor maar 3 dagen maar ben er nu vaker. En we gaan meer aan trainingen en cursussen doen.
Ben je blij met het resultaat?
Hartstikke blij! Ook mijn klanten zijn allemaal positief. We hebben allemaal weer een nieuwe impuls gekregen. Doordat ik al jaren alleen ben, had ik geen partner met wie ik kon sparren. En ik ben nu eenmaal niet zakelijk. Door dit programma heb ik alles weer op de rit. Ik schaamde me eerst voor mijn slordige boekhouding en ben echt met de billen bloot gegaan. Maar nu alles weer op orde is, heb ik weer meer zin in het werk. Ik ben mijn zoons heel dankbaar dat ze deze stap hebben genomen!
WieWatHaar helpt deze salons ook online weer op weg door ze een PLUSpakket aan te bieden waarmee ze hun pagina naar wens kunnen aanpassen. Bekijk de pagina van Haar-Axi. John Beerens Salon Takeover is elke maandag te zien om 20:30 op RTL5.