Home REDKEN Blonde Idol reviews
Onze favorieten

REDKEN Blonde Idol reviews

Redken introduceerde een aantal maanden geleden een compleet nieuwe lijn voor blondines: BLONDE IDOL. New Blonde Idol bevat het Kera-Bright Systeem en laat het blonde haar stralen. Bovendien komt deze lijn met de unieke 'Custom Tone' in 2 kleurtinten, die het blonde haar ook tussen salonbeurten in laat stralen.

Wij ontvingen een pakketje met alle producten om te testen en Marit testte deze producten om te kijken in hoeverre deze producten verschil konden maken voor haar blonde haar. Lees hier het verslag.

Redken Blonde Idol Shampoo
Redken-Blonde-Idol-shampoo
Resultaat: Deze shampoo wast mijn  haar op milde wijze, zoals ik van Redken shampoo's gewend ben. De substantie is melkwit en schuimt goed. Ook is het fijn om te weten dat deze shampoo geen sulfaten bevat. Van het zogenaamde 'Kera Bright Systeem' merk ik niets als ik de shampoo alleen gebruik. Ik geloof daar ook niet zo in, omdat je een shampoo toch meteen uitspoelt. Hij maakt m'n haar niet echt droog, maar heb erna wel verzorging nodig.Gelukkig biedt deze serie dat ook. De geur is niet echt vervelend, maar lekker vind ik hem ook niet, beetje chemisch.
Verpakking: Ik vind de flessen al sinds jaar en dag lelijk, maar moet toegeven dat ze ontzettend fijn in het gebruik zijn. De fles ligt goed in de hand en is gemaakt van soepel plastic, waardoor je er makkelijk wat uitknijpt. Bovendien bevat de fles 300 ml en dat is meer dan de meeste merken je geven!

Redken Blonde Idol Mask
Redken-Blonde-Idol-Mask
Resultaat: Dit vind ik het minste product uit de serie. Het is een blauw-paars gel-achtig masker dat mijn haar niet echt voedt. De paarse kleur begrijp ik wel, dat is om de gele gloed weg te nemen, waar blond haar zo'n last van kan hebben. Maar de term 'masker' vind ik misleidend omdat het voor mijn haar nog minder doet dan veel conditioners. Voor mij werkte het eigenlijk alleen maar goed als ik het gebruikte na de Custom Tone treatment, en dan nog als ik de wijzer bijna aan het begin had staan, zodat er meer verzorgende stoffen vrijkwamen (zie hieronder).
Verpakking: Zoals alle maskers, in een grote pot met schroefdop. Nadeel vind ik altijd dat er snel water bijkomt, waardoor zo'n masker dan op het laatst snel kan verdunnen. Ook komen er snel haren in zo'n pot. Maar hierin is Redken niet anders dan de meeste merken. De ideale masker-verpakking moet blijkbaar nog uitgevonden worden.

Redken Blonde Custome Tone
Redken-Blonde-Idol-Custom-Tone
Er zijn twee custom-tone treatments met gepersonaliseerde verzorging; voor koel of platinum tinten en een voor warm of goudblond. Ik neig meer naar de koele tinten, daarom heb ik die geprobeerd.
Resultaat: Ik moest wel even goed kijken toen ik dit voor het eerst in handen had. De flacon is samengesteld uit twee delen en door aan de wijzer bovenin te draaien, bepaal je de verhouding kleur/verzorging. Je draait de wijzer naar het aantal weken dat het geleden is dat je bij de kapper was. Ben je vorige week geweest, dan zet je de wijzer op 1 en dan komt er na verhouding meer kleur- dan verzorginsstoffen vrij. Logisch, want je kleur is na een week nog prima! Maar als het inmiddels 6 weken is geleden, dan draai je de wijzer naar de 6 en dan komt er ineens heel veel kleur vrij. De kleur voor de koele blonde types is paars en dat is best wel intens. Je moet dus uitkijken dat het niet op je voorhoofd komt en anders kun je het beter meteen weghalen. Ik vond voor 6 weken de verzorging minimaal en deed er wat van het masker bij om dat uit te balanceren. Het is even een gedoe, maar na afloop zag ik echt verschil, zeker naarmate de weken vorderden. Mijn haar zag er frisser uit en glanste meer. Ook de uitgroei leek iets minder op te vallen. De gur is wel wat chemisch, maar van een haarkleurproduct verwacht ik eigenlijk niet anders. Kortom, omslachtig product maar levert wel resultaat!
Verpakking: Ik moet toegeven dat het wel even duurde voordat ik dit doorhad. De uitleg op de fles zelf vond ik niet echt duidelijk. Aan de achterkant zit wel een gebruiksaanwijzing die je los kunt halen, maar dat staat er echt in mini lettertjes op. Ik zou dit product in een doos verpakken met duidelijke gebruiksaanwijzing er los bij. Het hele systeem is wel ingenieus gemaakt en de flacon werkt goed.

Redken
Redken Blonde Idol BBB Spray
Redken-Blonde-Idol-BBB-Spray
Resultaat: Leuke naam, was het eerste dat ik dacht. Een BB cream voor je haar, die ook nog eens goed bleek te werken! De drie B's staan echter voor Balance, Beautify en Brighten omdat ze je haar laten glanzen, het beschermen en verzorgen. Waar het masker uit deze lijn het een beetje liet afweten, maakte deze spray weer veel goed. Ik gebruikte het na het uitspoelen in mijn natte haar en indien nodig, later ook nog wat bij de puntjes van mijn (bijna) droge haar. Het zorgt voor extra glans en gaat pluis en droogheid goed tegen. Handig product dat je vaak gebruikt, ik gebruikte het ook in combinatie met andere producten en dat ging prima.
Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Argania Spinosa Kernel Oil, Quaternium-91, Betaine, Olus, Silk Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Cetrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-propyl Silanetriol, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum, Citric Acid
Bovenaan de lijst staan diverse voedende stoffen die een weldaad zijn voor je haar. Helaas staat alcohol nog hoger op de lijst, maar net als bij de conditioner, merkte ik niet dat het mijn haar uitdroogte. Wat de effecten op de lange termijn zijn weet ik niet, maar het masker scheen bij mij te werken.
Verpakking: Handige spuitfles, niets bijzonders, maar ook niets mis mee.De spray blijft ook na langer gebruik goed werken en raakte niet verstopt.

CONCLUSIE
In eerste instantie had ik niet zoveel met deze producten, maar dat kwam vooral door de slechte uitleg bij de Custom Tone treatment.Want dat product maakt deze lijn echt interessant.  Toen ik het eenmaal doorhad, zag ik wel verschil. Mijn uitgroei leek echt minder en mijn haar was duidelijk helderder en frisser. Alsof je een spoeling hebt gehad. De shampoo en de BBB spray maken het helemaal af. Het masker vond ik niet zoveel toevoegen, maar heb de producten maar twee keer zonder gebruikt, niet lang genoeg dus om het echte effect zonder te zien. Voor (gekleurde) blondines als ik zijn deze producten erg fijn!