Home Pluisvrij, glanzend en gezond haar door Australian-made Original Mineral
Onze favorieten

Pluisvrij, glanzend en gezond haar door Australian-made Original Mineral

Original Mineral (O&M) is een vrij nieuw merk op de Nederlandse markt. Ik had al veel eerder over dit Australische merk gehoord, omdat de mooie verpakking me een een opviel in een blad. Bleek dat de ontwerper hiervan dezelfde is die de eigenzinnige flesjes voor Kevin Murphy heeft ontworpen! Nóg meer moois van Down Under dus.
Het merk is in 2000 opgericht door 2 kappers die op zoek waren naar een haarkleuring die geen irritatie zou veroorzaken. Alan Buki, een van de oprichters had namelijk serieuze huidaandoeningen en kon zijn beroep als kapper niet meer uitoefenen als er geen huidvriendelijke haarkleuring was waarmee hij kon werken. Hierdoor is O&M een van de eerste merken die ammonia-vrije haarkleuringen had. Ook de stoffen PPD en Resorcinol werden al snel verbannen en het merk werd verder doorontwikkeld met haarverzorgings- en stylingproducten.
Toen het merk eindelijk naar Nederland kwam, kon ik niet wachten om de producten te mogen proberen. Een royaal setje met verschillende producten kwam mijn kant op en na 2 maanden gebruik zijn dit dan mijn ervaringen!

Project Sukuroi

original-mineral-project-sukuroi
Dit is een van de nieuwste aanwinsten van O&M en komt in een prachtige gouden pot. Deze goudkleurige balsem voor je haar bevat o.a. het 'Gold of Pleasure Oil', een olie die bomvol Omega 3 en Omega 6 zit en je haar glad en glanzend maakt. Daarnaast bevat het product ook macademia-olie en keratine.
original-mineral-sukuroi-03
Als ik de pot open, komt de verrukkelijke geur me al tegemoet. Ik kan er bijna niet over uit, zo lekker is hij en blijf eraan ruiken. De balsem zelf is dus goudkleurig en vrij vloeibaar. Hierdoor is het vrij lastig aanbrengen in je haar en bovendien is de pot ook niet heel handig. Deze heeft een dubbele wand, waardoor er snel wat van dit kostbare goedje tussen de 2 wanden verdwijnt. Heel jammer, want het spul zelf is heerlijk. Het wordt direct door mijn haar opgenomen, is niet vet, maar tovert wel meteen alle pluis weg. Ik gebruik dit product eigenlijk te pas en te onpas (komt ook door die heerlijke geur) en mijn haar is er dol op!
original-mineral-sukuroi-02
Je kunt het een beetje vergelijken met een goede dagcréme voor je haar. Het goedje zelf lijkt wel gouden spikkeltjes te bevatten en glanst ook mooi. Eenmaal in mijn haar, zijn die spikkels weg, maar glanst mijn haar er wel mooi door. Goedkoop is het niet. Voor een pot van 100gm betaal je €39,-. Maar echt, dan heb je ook wat!
Ik ben dus helemaal fan van dit heerlijke spul en daarom ben ik er zuinig op. En dan komen we meteen bij het enige minpuntje, want de vloeibare substantie in combinatie met die onhandige verpakking, leidt tot veel verspilling. Ik had dit product liever in een pompje gezien, of zelfs een tube. Verder niets aan veranderen!

K-Gravel

original-mineral-k-gravel
Dit is een paste die voor 98% uit organische klei bestaat. De klei komt in dezelfde soort pot als de Sukuroi, maar hierbij is dat geen enkel probleem. Deze dikke paste knoeit niet en druipt niet van je vingers. Voor een klei ruikt hij trouwens bijzonder lekker. De substantie is lekker smeuïg, maar een beetje korrelig als je het over je vingers wrijft, maar in je haar merk je daar weinig meer van.
Original-mineral-k-gravel-02
Een klei is meestal bedoeld voor korte kapsels, maar toch gebruik ik hem graag op mijn schouderlange bob. Mijn haar wil graag futloos uitzakken en hier en daar zijn eigen gang gaan. Met een beetje van dit spul op de uiteinden en vooral wat meer aan de achterzijde, is daar geen sprake meer van. Ik gebruik er dus maar heel weinig van, maar het doet wat het moet doen voor mij.
Original-mineral-k-gravel-03

Eigenlijk is dit een extra - onmisbaar - product geworden dat ik vrijwel elke keer gebruik als ik mijn haar style. Alweer een product van O&M dat goed bevalt!

Style Guru

original-mineral-style-guide
Deze styling cream komt in een pompje. De fles heeft een soort capsule-achtige vorm, wel grappig en is bruin van kleur. De créme die eruit komt is melkachtig wit en - alweer! - ruikt super lekker. Mijn haar pluist dus snel en is erg dun. Maar mijn kapper zegt altijd wel dat ik heel veel haar heb. Hoe dan ook, een lastige combi om te stylen. Om pluis weg te werken heb je vaak wat zwaarder spul nodig, dat mijn dunne haar dan meteen weer verzwaart ... Dit product heeft een lichte hold, die perfect is voor mijn haar. Na het föhnen voel ik er niets meer van en valt het lekker natuurlijk. Een andere fijne bijkomstigheid van O&M is dat ze zich zo richten op alleen goede ingrediënten voor je haar, dat ik het idee heb dat dit ook nog eens heel goed is om te gebruiken.
Original-mineral-style-guru-01
Per föhnbeurt gebruik ik 2 pompjes en verdeel dat door mijn hele - nog vochtige - haar. Daarna föhnen en dan finish ik het met de bovenstaande 2 potjes. Je kunt het product zelf doseren, hoe meer je gebruikt, hoe steviger je haar wordt. Er zit een Australische bloem in, de Banksia Flower, waarschijnlijk verantwoordelijk voor de heerlijke geur. Een pot van 150ml kost €22,00.

The Power Base

original-mineral-the-power-base
Ik ontving een schattige mini van 50ml en heb dat meegenomen met vakantie. Dit masker met maar liefst 60% proteïne liet ik 5 minuten intrekken na het wassen en maakte mijn haar heerlijk zacht.
original-mineral-power-base-03
Tarweproteïne herstelt verzwakt haar en Abrikozenolie en Amandelolie hydrateren het haar. Hele handige verpakking, die bovendien lekker oogt.
original-mineral-the-power-base-01

Frizzy Logic

original-mineral-frizzy-logic
Ook hiervan ontving ik een mini-tube, die meteen mee ging in de koffer. Dit anti-frizz serum is een combi van Arganolie en Evening Primrose-olie en gaat pluis tegen. Eigenlijk is het een soort olie in een tube.
Original-mineral-frizzy-logic-02

Doordat de substantie dikker is dan een gewone olie, verdeelt hij makkelijk zonder morsen. Zoals inmiddels alle O&M producten die ik heb geprobeerd, ruikt het heerlijk en verricht het ook nog eens wonderen tegen pluis.

Conclusie

Ik vind O&M een fantastische aanwinst voor de Nederlandse markt en ben blij dat het merk de oversteek heeft gemaakt. De producten zijn stuk voor stuk fijn in gebruik, ruiken veel en veel lekkerder dan ik normaal gewend ben en zitten ook nog eens vol met goodies voor je haar. Een het resultaat zegt ook voldoende. Mijn haar pluist minder en glanst meer. Ik hou persoonlijk wel van de eigenzinnige kleuren die dit merk voor haar producten kiest, zoals donker petrol, oker en camel-bruin. Er is echt over nagedacht. Uitschieter is voor mij nog steeds de 'gouden' Project Sukuroi, ondanks het feit dat dit het enige product is dat ze niet slim hebben verpakt. Als O&M daar nog iets aan kan doen, ben ik helemaal blij.