Home Over de grens: my treat & color in Johannesburg
Haarpraat

Over de grens: my treat & color in Johannesburg

Het lijkt alweer een tijdje geleden dat ik met vakantie in Zuid Afrika was. Wat een heerlijk land is dat! Prachtige natuur, vriendelijke mensen, zeker een plek die ik nog heel vaak wil gaan bezoeken. Ik verbleef bij vrienden in Johannesburg en werd via mijn vriendin uitgenodigd door de charmante David Gillson voor een salontreatment in zijn high-end salon Carlton Hair. David heeft 4 salons in Johannesburg en Kaapstad en sinds kort ook een salon in het chique Belgravia in Londen. Hij is celebrity kapper pur sang en werkt al jaren vol overtuiging met de producten van Davines. Het was dus echt een eer om door hemzelf uitgenodigd te worden voor een behandeling.

zuid-afrika

De behandeling kwam als geroepen, omdat David zei dat hij meteen mijn kleur wilde aanpakken. Ik was net terug van een safari en mijn haar had iets weg van stro. Maar daar had Davines nou net een nieuwe treatment voor, vertelde David. On Protection is een Hair Protective Booster, die het haar sterker maakt en het haar beschermt. Fijn, dan hoefde ik me niet druk te maken om die paar highlights die David ook wilde plaatsen!

Carlton-06

Mijn haar werd eerst gekleurd en daarna mocht ik mee naar de wasbak, waar het haar werd uitgespoeld.

Vervolgens werd de treatment aangebracht en ging mijn haar in een grote kap, waar stoom in werd geblazen, zodat de behandeling nog beter zou worden opgenomen in het haar. Dat duurde 20 minuten, maar het wachten was geen straf, want ik kreeg een heerlijke nek en schoudermassage, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren!

Carlton-05

Helemaal zen liep ik mee met David voor het föhnen. Het resultaat? Heel mooi, glanzend, natuurlijk haar, ik was superblij en snap heel goed waarom zoveel vrouwen de weg naar David's salon weten te vinden!

Carlton-02

Carlton-01

Zie mij hier helemaal blij met mijn nieuwe haar!

Natuurlijk raakten we in gesprek en kon ik David meteen een paar vragen stellen, want nieuwsgierig als ik ben wilde ik wel weten waarom hij kapper is geworden en waarom hij werkt met de duurzame producten van Davines.

Waarom kapper?

Haar is altijd al mijn passie geweest, als kind deed ik al het haar van mijn moeder! Ik houd van de synergie tussen haar en mode en inmiddels ben ik alweer 30 jaar kapper! Ik begon als leerling bij Carlton haar en heb daarna werkervaring opgedaan in Londen en LA.  Inmiddels ben nu zelf eigenaar van 3 salons in Johannesburg , 1 in Kaapstad en sinds mei dit jaar heb ik ook een salon geopend in Londen; Issy's Hair.

Wat betekent haar voor jou?

Alles, het is deel van mijn DNA! Ik houd van het contact met mensen, de creativiteit en het gevoel van community dat ik voel met andere collega kappers.

Welke rol speelt duurzaamheid?

Ik werk nu 12 jaar met Davines, zij waren een van de eerste merken die aan duurzaamheid deden en hierdoor hebben ze mij gedurende al die jaren ook steeds meer bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en waarom wij met z'n allen een bijdrage moeten leveren om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In de salon doen we zoveel mogelijk aan hergebruik en hebben we LED verlichting. Ook proberen we zo min mogelijk het milieu te belasten door eco-friendly wegwerp handdoeken en waterbesparende douchekoppen te gebruiken. Zelf rijd ik een hybride auto, iets dat vrij uniek is in Zuid Afrika en probeer ik zoveel mogelijk ook thuis bewust te leven.

Favoriete producten?

Mijn favoriete producten zijn op dit moment de Davines View, dat zijn toners waarmee je fantastische balayages en freehand kleuringen mee kunt doen. Ook On Protection is favoriet omdat het wonderen doet voor het haar ende Liquid Spell is het favoriete product voor thuisgebruik. Dit is een mousse die fijn en kwetsbaar haar een enorme boost geeft en het voller maakt.

Toekomstplannen?

De komende jaren wil ik mijn salons in Zuid Afrika blijven verbeteren en doordat ik nu ook een salon in Londen heb, wil ik de laatste haartrends zo snel mogelijk in al mijn salons introduceren. De salon in Londen heeft net een grote verbouwing achter de rug van de bekende interieurarchitect Gabriel Chipperfield en nu wil ik daar de business gan opbouwen. De komende tijd zal ik dus veel in beide werelddelen te vinden zijn!