Home New Flag lanceert een uniek B2B platform voor alle kappers!
Ondernemend

New Flag lanceert een uniek B2B platform voor alle kappers!

New Flag is sinds 2017 in Nederland importeur van een aantal exclusieve bekende professionele merken, waaronder Olaplex. Om de moderne kapper nog beter van dienst te kunnen zijn, werd onlangs een speciale B2B webshop voor professionals gelanceerd. We spraken met Ruben de Wit van New Flag over dit innovatieve platform.

New Flag is een productleverancier en opgericht in Duitsland (2012). Al snel maakte het bedrijf een enorme groei door, mede dankzij de exclusieve distributie van de wereldhit Olaplex, dat elke kapper wel kent. Inmiddels zit het bedrijf in 12 landen en voeren ze 25 merken. En wat New Flag betreft blijft het daar niet bij. Ze willen uiteindelijk de grootste van (Noord) Europa worden en ook wat betreft de technologie zitten ze niet stil. Om het kappers nóg makkelijker te maken om 24/7 te bestellen, hebben ze een gloednieuwe B2B webshop gelanceerd. Exclusief voor professionals! We spraken Head of Sales Ruben de Wit over dit nieuwe initiatief.

Waarom juist nu een B2B webshop opzetten?

"We zagen dat er 2 dingen aan het veranderen zijn in de kappersbranche: het bestelgedrag en het bestelmoment. We hebben altijd een webshop gehad, alleen willen we dat nu op een heel andere manier gaan doen. Hierdoor maken we het onze klanten nog makkelijker om te bestellen op het moment dat zij dat willen. Mensen willen steeds meer de touwtjes in eigen handen hebben en niet elke keer moeten bellen naar een tussenpersoon."

Voorbeeld webshop

Wat zijn de voordelen voor kappers?

"Kappers kunnen heel eenvoudig op elk moment van de dag (of nacht!) bestellen. Verder zijn we bezig met de ontwikkeling van een educatieplatform en een loyalty-programma. Beiden zullen eind 2023 worden gelanceerd. Op het educatieplatform zullen uitlegvideos te zien zijn van alle producten. Ook komt er een chatfunctie, waardoor kappers heel makkelijk iets kunnen vragen over een product. Het loyalty-programma werkt een beetje als Air Miles; bij elke bestelling spaar je punten, die ingeleverd kunnen worden voor producten.

Wij zijn een ‘no discount club’ en geven nooit korting. Wel bieden we onze producten aan voor de beste prijs en streven ernaar om de beste service te bieden. De enige uitzondering hierop is onze Black Friday actie, die wij de ‘Black Flag Day’ noemen. Dan geven we 25% op het gehele assortiment (zie link hieronder)."

Voorbeeld webshop

Kun je iets vertellen over de functionaliteit van de webshop?

"Kappers kunnen een bestellijst aanmaken, die kan worden bewaard. Het voordeel hiervan is dat een kapper rustig aan een bestelling kan werken wanneer hij of zij tijd heeft en niet meteen hoeft te bestellen. Ook is er een ‘bestel snel’ functie, waardoor een kapper op een zoekterm het product kan vinden én dat meteen met één druk op de knop kan bestellen. Met deze features willen we het kappers nog makkelijker maken om snel en eenvoudig een bestelling te plaatsen."

Wat is jullie ambitie?

"Uiteindelijk willen we uitgroeien tot een one-stop shop en het assortiment enorm gaan uitbreiden. Nu al hebben we heel veel merken op de website staan, veel meer dan onze eigen exclusieve merken. Hierdoor kunnen kappers, die onze producten gebruiken, maar bijvoorbeeld met een ander merk willen kleuren, ook via deze webshop bestellen. En dit is nog maar het begin. We willen op den duur ook aanverwante producten aanbieden, eigenlijk alles wat je in een salon nodig hebt. Denk daarbij o.a. aan verlichting, koffie en geluidssystemen."

Welke diensten bieden jullie nog meer?

"We begeleiden salons bij hun marketing, productverkoop en we geven trainingen, afhankelijk van het merk waarmee de kapper werkt. Verder hebben we een goed bereikbare klantenservice. Onze aangesloten kappers kunnen ons heel eenvoudig en snel bereiken."

Welke merken voeren jullie?

"Naast Olaplex hebben we de exclusieve merken O&M, Framar, Boucleme, Urban Alchemy en Natucain. En via de B2B webshop zijn ook vele andere kappersmerken verkrijgbaar. Voor elk segment kapsalon hebben we wel producten, want we willen er zijn voor alle kappers."

Ga hier naar de webshop voor professionals.