Home Nathalie durft na een knipbeurt de deur weer uit
BEWUSTWORDING

Nathalie durft na een knipbeurt de deur weer uit

“Door mijn herwonnen zelfvertrouwen durf ik de deur weer uit.”

Heel graag deel ik het verhaal van Nathalie. Haar doel was om weer naar buiten te durven gaan en te sporten. Zodat zij zich weer meer gezien zou voelen. Missie geslaagd.

Dit is het verhaal van Nathalie:

“Ik zag op Facebook een verhaal over de BeautyBank voorbij komen. Zonder nadenken meldde ik me aan. Ik dacht, laat ik dit eens doen misschien geeft het me extra zelfvertrouwen en minder angst. Ik ben een 31-jarige moeder van 3 kinderen (11, 11, 8). Ik heb tien jaar in een schuldentraject gezeten en sinds begin 2018 ben ik schuldvrij. Dat is al een hele mooie stap de juiste kant op vond ik zelf. Alleen is dat niet mijn enige probleem. 

De drempels voor ik de deur uitkom

Omdat ik op 19-jarige leeftijd en weinig zelfvertrouwen al zwanger was, heb ik door schaamte agorafobie (pleinvrees) gecreëerd. Ik waren echt tijden dat ik de deur niet uit kwam. Er zijn dingen die ik sowieso niet doe,  zoals pretparken, busreis, trein, winkelen in grote steden, hoge gebouwen en drukke punten. Maar ook naar school gaan, mijn vrijwilligers werk, boodschappen doen en de hond uitlaten gaan niet altijd vanzelfsprekend. Ik moet me iedere dag weer tot de normaalste dingen zetten om ze te doen. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen werkt dan ook heel erg tegen. Omdat ik ook nog op minima-niveau leef, kan ik te weinig aan mezelf doen. 

Toen kwam ineens het telefoontje

‘Hoi met Karin van de BeautyBank’. Direct kreeg ik een brok in mijn keel. Maar Karin sprak rustig met me, liet me nadenken en dingen inzien. Nadat ze naar mijn verhaal vroeg en ik haar deze vertelde was ik direct een les wijzer. Laat mensen maar naar je kijken: jij mag er zijn en wat andere daar van vinden is niet belangrijk. Ze zei me dat ik naar de kapper mocht. Ik kon wel janken, echt waar. Ik was pas geweest - ook via een schenking - maar dit was zo erg mislukt dat mijn zelfvertrouwen weer op een minimum zat. Ik zei haar dat ik wel een drempel over moest, omdat ergens heen gaan gewoon heel moeilijk voor me is. Ze vertelde me dat ik zeker ging genieten, want de deelnemende kapper bij mij in de buurt is een top kapper. Neem de tijd, ga in alle rust naar je afspraak en geniet van wat komt. Dat deed ik.

Mijn angst om gezien te worden is veel minder geworden

Ik mocht naar Avanti Kappers. En jeetje zeg, bij binnenkomst voelde ik direct de rust. Heel fijne mensen die daar werken. Ik werd netjes naar mijn stoel gebracht, boekje, drankje, jas opgehangen, een heel fijn gevoel. Toen kwam Nancy, zij mocht mijn haar behandelen. Ze vroeg me wat de bedoeling was. Ik heb haar uitgelegd wat ik graag zou willen en ze heeft dit ook stap voor stap gedaan. Tijdens het knippen gaf ze haar ideeën en maakten we samen de beslissing hoe het zou worden. 

Na het knippen heeft ze ook laten zien wat ik met dit kapsel kan. Krulletje, slag of stijl, het kan allemaal. Toen we klaar waren was ik enorm blij met het resultaat. Mijn zelfvertrouwen heeft echt een boost gekregen als nooit tevoren. Mijn angst om gezien te worden is wel degelijk minder geworden. Mijn dank is dus megagroot.


Wij zijn heel trots als BeautyBank dat Nathalie de stap heeft gezet en zich heeft aangemeld. We begrijpen nu nog meer, ook na het zien van de campagne ‘Het is OK‘, dat naar buiten gaan en in het geval van Nathalie, een bezoek aan een beautyprofessional niet vanzelfsprekend is.

Cover: Manu M.

Zie ook: Welk type klant ben jij?