Home Hoe gaat het nu met kapster Diane Melis die naar Spanje vertrok?
BEWUSTWORDING

Hoe gaat het nu met kapster Diane Melis die naar Spanje vertrok?

Het was 3 jaar geleden dat ik Diane sprak. Ze had haar kapsalon net verkocht en niemand had ooit nog van corona gehoord. Samen met haar man zou ze naar Spanje vertrekken om daar een B&B te beginnen. Dat was een weloverwogen beslissing die niet zomaar genomen was. Diane Melis is 5e generatie kapster en haar salon liep goed, maar ze voelde dat het tijd was voor iets anders. Haar man John was advocaat, maar had eigenlijk liever kok willen worden. Ze hadden moodboards gemaakt van hun droomplek en stonden op het punt om in Spanje een geschikte plek te zoeken. Hoe gaat het nu met ze en is hun droom uitgekomen?

Inmiddels zijn Diane en John naar Spanje geëmigreerd en hebben ze vlakbij Alicante een stuk grond gekocht om daar een complex te laten bouwen met gastenverblijven, ontmoetingsplekken, een groot zwembad en hun eigen woonplek: La Zarza Lifestyle.

LEES OOK: Je kunt het leven pas sturen als je weet waar je heen wilt

Diane: “De uitbraak van corona heeft de boel natuurlijk vertraagd, maar daardoor hebben we wel extra tijd gehad om goed over ons concept na te denken. In eerste instantie wilden we 6 studio’s, maar bij nader inzien besloten we dat toch terug te brengen naar 4 studio’s. We willen ook tijd hebben om van het leven te genieten en daarom hebben we besloten om elke 2 weken een week voor onszelf te houden, dan verhuren we geen studio’s.”

We willen ook tijd hebben om van het leven te genieten.

Een stuk grond kopen

Het uitzoekwerk en alle vergunningen namen best veel tijd in beslag. Eerst zijn we online op zoek gegaan naar een geschikt perceel en uiteindelijk hebben we een Engelse makelaar in de arm genomen die voor ons op zoek ging. We wilden zelf iets gaan bouwen. Eerst hebben we nog wel gekeken naar bestaande panden, maar dat was het allemaal net niet. Intussen was het 2021 en we zaten middenin de corona periode.

Zodra we weer naar Spanje konden reizen zijn we percelen gaan bekijken en daar zat dit stuk grond ook bij. Dat hadden we al eens eerder bekeken, maar daar wist ik niets meer van. Dit keer dachten we meteen: ‘dit is het’ en hebben we het gekocht. We zitten ongeveer 3 kwartier rijden van Alicante. Niet aan de kust, maar meer het binnenland in. Daar hebben we bewust voor gekozen. Het is een mooi natuurgebied voor rustzoekers, fietsers en wandelaars.

Maar na de aankoop begon het avontuur pas echt en moesten we aan de slag met bouwplannen, een architect en aannemers. Eigenlijk is alles best snel gegaan. We wisten heel goed wat we wilden en het ontwerp hadden we al een beetje uitgetekend. Eind 2021 zijn we gestart met bouwen en begin 2022 gingen we officieel in Spanje wonen in een gehuurd appartement.

Eigen wijnlabel

We verkopen nu ook La Zarza wijnen.

Inmiddels spreken we de taal redelijk. John werkt nog een paar dagen per week (online) voor de Nederlandse overheid en tijdens corona ben ik een wijnopleiding gaan doen. Ik had niet verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden en daarom zijn we ook ons eigen wijnlabel gestart.

Dat is nu nog kleinschalig, maar ik ben van plan om onze wijn uiteindelijk ook naar Nederland te exporteren.

Royale buffer

Momenteel is het wachten nog op de licentie om onze studio’s te mogen verhuren. Daarom ontvangen we nu alleen nog maar familie en vrienden. Officieel staan daar 2 maanden voor maar inmiddels hebben we wel geleerd om alles wat gezegd wordt met 3 te vermenigvuldigen, dus we gaan uit van 6 maanden. Maar gelukkig hebben we beiden nu een inkomen en daar kunnen we van leven. Het is wel belangrijk om een royale buffer te hebben als je zo’n project begint. Er zijn toch altijd dingen die tegenvallen en meer geld kosten, maar gelukkig hadden we dat vooraf ingecalculeerd.

Familie en vrienden

Natuurlijk moesten we vrienden en familie achterlaten, maar Spanje is niet het einde van de wereld en tegenwoordig kun je makkelijk Face-timen. Ik spreek mijn moeder en zus elke week en als je elkaar dan weer ziet is het net alsof dat niet zo lang geleden is. We hebben wel gemerkt dat sommige vriendschappen verwateren, waar we dat niet van hadden verwacht. Maar anderen hebben ons juist verrast door wel in contact te blijven. En hier maken we natuurlijk ook nieuwe vrienden, we hebben al een heel leuk clubje om ons heen verzameld.

Je gevoel volgen

We hebben altijd heel goed geweten wat we wilden en ik denk dat dit ook te maken heeft met het feit dat we in Nederland al heel bewust bezig waren met onze persoonlijke groei. Hierdoor kun je beter je plannen vormgeven, je overziet alles meer. Met name bij de keuze voor de juiste plek hebben we grotendeels ons gevoel gevolgd. De afgelopen jaren is mijn intuïtie steeds verder ontwikkeld en John had van nature al een 6e zintuig. Dat heeft ons wel gestuurd naar waar we nu zijn en daar hebben we tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad!

Meer info: la-zarza-lifestyle.nl

Foto's: Yvonne Raaijmakers (Casa Vastgoedstyling) | interview: Marit Heemskerk