Home It’s time to relax! 7 tips om tot rust te komen
BEWUSTWORDING

It’s time to relax! 7 tips om tot rust te komen

Tijdens de zomer zijn we allemaal toe aan een beetje ontspanning. Na een jaar lang hard werken heb je wel een beetje relax time verdient! Ik laat je 7 tips om tot rust te komen zien, hoe ik compleet tot rust kom na een drukke periode.

7 tips om tot rust te komen

 1. Wandelen
  Wandelen is voor mij de ultieme manier om tot rust te komen. Zoek een mooi natuurgebied op en wandelen maar!
  TIP: luister eens naar de geluiden om je heen, in plaats van je favoriete artiest of podcast. Zo kom je écht tot rust.
 2. Knutselen
  Laat je creativiteit los en ga aan de slag met een nieuw project. Schilderen, armbandjes vlechten of tekenen, alles mag! Ben je liever niet alleen bezig? Nodig je vriendinnen uit en laat ze allemaal een (oud) wijnglas meenemen. Pimp de glazen en hou daarna een High Wine met lekkere hapjes.
 3. Nietsdoen
  Uiteraard kom je ook tot rust van een middagje lekker bankhangen. Maak een (grote) bak popcorn en hou een filmmarathon.
 4. Wellness
  De meeste luxe van 7 tips om tot rust te komen: Probeer is een wellness dagje voor een ontspannen gevoel. Een dagje sauna, of een lekkere gezichtsbehandeling. Boeken maar! TIP: niet zo veel budget? Ga opzoek naar aanbiedingen, of en hou thuis een spa-dagje met maskertjes en een lekker warm bad.
 5. Lezen
  Pak een goed boek en lezen maar! Hierna ben je een stuk relaxter.
 6. Massage
  Boek een massage voor jezelf. Hierna kom je gegarandeerd relaxt terug. Liever een goedkope optie? Kijk je partner lief aan, en wie weet geeft hij jou die lekkere massage om te ontspannen ????
 7. Mindfulness
  Last but not least van Deze 7 tips om tot rust te komen: doe een mindful sessie. In eerste instantie klinkt dit voor sommige misschien een beetje zweverig, maar het werkt echt. Hiervoor heb je gelukkig weinig equipment nodig. Maak jezelf comfortabel en pak je laptop of telefoon erbij. Even scrollen op YouTube en je vindt genoeg sessies die je aan kunt zetten. Het enige wat je nu nog moet doen is ontspannen.

Lees ook deze pagina over stress