Home MUA studenten laten zich inspireren door Kabuki
Actueel

MUA studenten laten zich inspireren door Kabuki

De visagisten van de School van Mieke Petiet kregen onlangs een hele leuke opdracht! Ze moeten een make-up en styling bedenken gebaseerd op een sporty outfit voor de Fashion Week.

Inspiratiebron voor de make-up was de Manish Arora S/S 2020 die gedaan is door master make-up artist & hairstylist Kabuki.

MUA: Inez Krocke
MUA: Hermina Tomasyan
MUA: Willemijn Hoogenberg
MUA: Diane Verberne
MUA: Celesta Roelandt
MUA: Daphne de Ridder
MUA: Angel Arzumanian
MUA: Shereen Rizk
MUA: Dominique Jongen
MUA: Monja Maille

Manish Arora

Manish Arora is een Indiase modeontwerper uit New Delhi. Begin 2011 werd hij benoemd tot Creatief Directeur van de dameskledingcollectie van het Franse modehuis Paco Rabanne. Zijn ontwerpen staan o.a. in Vogue, ELLE, Harpers en L’Officiel. Ook heeft hij samengewerkt met merken als Walt Disney, Swarovski, Swatch, Reebok, Barbie, Nespresso, Nivea en MAC Cosmetics.

Kabuki

Kabuki is een kunstenaar uit Engeland. Hij was ooit textielontwerper in New York, maar door zijn flair voor avantgardistische kleding en make-up viel hij echt op. Hij heeft gewerkt met vele popsterren waaronder Rihanna, Selena Gomez, Lady Gaga, Madonna, Michael Jackson en Katy Perry. Zijn fotoshoots zijn legendarisch en hebben in alle grote modebladen gestaan. Zijn shoots zijn verschenen in zowat alle belangrijke modebladen waaronder, Italiaanse Vogue, American Vogue, Paris Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire en ELLE.

Het resultaat is een kleurrijke collectie beelden met knipoog naar de jaren 70, 80 en 90 met kleuren als lila, pistache, pastel, fel en/of (dieren)prints.

Cover MUA: Willemijn Hoogenberg | Fotograaf: Herman van Gestel | Modellen: MoXie, New Generation en Catharina models, EvD Agency / Tuttimodels| Docenten: Annechien Petiet, Mieke van Gompel