Home Meer met minder
Actueel

Meer met minder

Februari is alweer aangebroken en onze kappers, barbiers en schoonheidsspecialisten zitten nog steeds thuis. En dat gaat ze niet in de koude kleren zitten, dat blijkt wel uit de schrijnende verhalen die wij horen uit de branche. Een branche die niets liever wil dan mensen mooi en zelfverzekerd maken, zit nu zelf zwaar in de problemen. Geen of te weinig steun en frustratie omdat soms het gevoel heerst dat er met verschillende maten wordt gemeten. We hopen dan ook dat er snel een eerlijk steunpakket komt voor deze mooie branche en dat de salons binnenkort weer open mogen.

Maar we kijken ook naar wat er positief is aan deze periode. Niet voor niets is ons thema deze maand Less is More en als we iets hebben geleerd tijdens deze periode, dan is het wel dat we met veel minder gelukkig kunnen zijn dan we altijd dachten.

Editorial februari 2021 - thema LESS IS MORE

Less is more. Is dat de les die we uit deze periode moeten halen?

We kunnen veel meer met minder. Dat is niet alleen heel goed nieuws voor deze planeet - want we consumeren en produceren al jaren veel te veel - maar ook voor onze eigen gemoedsrust.

Iedereen heeft weleens last gehad van keuzestress; het aanbod is zo enorm, dat je niet meer weer wat je moet kiezen. En we weten ook hoe fijn opruimen en weggooien kan zijn. Niet alleen je hoofd leegmaken, maar ook je kasten. We kunnen momenteel niet zoveel en daarom moeten we genoegen nemen met veel minder. Dat lijkt in eerste instantie vervelend, maar daardoor kom je er ook achter dat geluk juist in die kleine, hele simpele dingen kan zitten. Less is more.

Het mag dus wel wat minder, maar hopelijk kiezen we dan wel voor meer duurzaamheid en kwaliteit. En als het op haar en beautyproducten aankomt, is dat nou net wat de professionals in de salon bieden. Koop je niet meer suf bij de drogist, maar investeer liever in een kwaliteitsproduct van de salon. Daar doe je langer mee én het is beter voor je haar en huid. Houd ons daarom in de gaten welke mooie, nieuwe producten ook deze maand weer op de markt komen.

Openhartige verhalen

Vorige maand deden we het al en daar gaan we in februari gewoon mee door: we spreken veel professionals uit de branche. We willen weten hoe zij deze periode ervaren en geven hen de kans om hun verhaal te vertellen. Van Mari van de Ven over zijn werk bij de tv tijdens de lockdown, tot Marie José Schut over de impact van corona op haar 3 salons met meer dan 20 medewerkers. Maar we spreken ook de Deense kapster Lone Jørgensen, die met haar partner nog maar net begonnen was in Hengelo. En met Marieke Weustink, die alleen werkt en zich soms zorgen maakt over haar klanten. Of de Irakese barbier Nero de Boer uit Ermelo, die zijn tijd nuttig maakt door tijdens de lockdown anderen te helpen. En nog veel meer mooie, openhartige verhalen die nu spelen.

Meer kwaliteit & duurzaamheid

Daarnaast blijven we je op de hoogte houden van alle de laatste trends, haarcollecties en beauty tips van onze experts. En we besteden aandacht aan de effecten van voeding op je haar en huid én op je immuunsysteem. Stay safe & healthy!

Liefs, Marit X