Home Mijn haar wordt heel snel vet!
MUSTHAVES

Mijn haar wordt heel snel vet!

Wat doe je als je haren al snel na het wassen weer vettig aanvoelen en het daardoor moeilijk is om in model te houden? Zachtheid is het toverwoord. Wees mild voor je haar en gebruik producten die de hoofdhuid niet irriteren, zodat de talgproductie niet wordt aangewakkerd. Lees hier wat je het beste kunt doen tegen vet haar!

Mijn haar wordt heel snel vet en moet het daarom vaak wassen. Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar niet zo vet wordt?

Mannen maken 50% meer talg aan dan vrouwen. Dit wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon testosteron. In de pubertijd en bepaalde levensfasen stijgt de testosteronspiegel wat een hogere talgproductie veroorzaakt.

Gebruik de juiste shampoo

De talgproductie kun je niet afremmen (behalve dan met hormonale behandelingen). Een shampoo voor vet haar gebruiken helpt meestal maar een beetje. Anti-vet shampoos ontvetten sterker waardoor de talgklier extra gereinigd wordt en het vette effect iets langer wegblijft. Belangrijker is om de talgproductie niet extra te stimuleren door:

  1. De hoofdhuid met lauw water te wassen
  2. Geen hoofdhuid massage te geven
  3. Geen hete föhn gebruiken

Een milde shampoo gebruiken, liefst speciaal voor vet haar, je hoofdhuid niet warm laten worden en er verder zo min mogelijk aanzitten zijn de beste oplossingen.