Home Geef je haar & huid nieuwe energie!
MUSTHAVES

Geef je haar & huid nieuwe energie!

Deze maand besteden we extra veel aandacht aan het belang van goede energie in je leven. Gun jezelf alleen nog maar positieve energie! Alleen dat al zal wonderen verrichten voor je haar en je huid. Want energie laat je haar glanzen en geeft je huid een frisse glow. Wij geven je tips voor een geweldige energieboost voor je haar en huid!

Beauty from within

Allereerst is het belangrijk dat je let wát je in je lijf stopt. Welke voeding en ook welke energie je toelaat. Want je kunt smeren wat je wilt, maar als jij vol negatieve energie zit en te vaak patatjes haalt, zal je er niet echt stralend uitzien.

Ga dus aan de slag en loop kritisch je voorraadkasten door. Natuurlijk is het slim om wat eten op voorraad te hebben, maar als daar teveel complete maaltijden staan, ben je niet goed bezig. Want hoe meer verse groenten en fruit je eet, hoe beter jij je zult voelen! Het goede nieuws is dat je zoveel groente en fruit mag eten als je wilt. Je kunt daar eigenlijk niet teveel van binnen krijgen. Wel kan de volgorde van inname een rol spelen en zorg dat je niet alle vitamines uit je groentes kookt. Wil je echt weten welke voedingsmiddelen bij je past, verdiep je dan eens in ayurveda en hoe zij erachter kunt komen welk type jij bent.

Ben je vegan of vegetarisch? Let dan op je inname van vitamine B12. Verder ben je dan heel goed bezig. Niet alleen voor je huid & haar, maar ook voor de wereld om je heen!

Eet je gezond, drink je veel water en heb je nog last van futloos haar en een vale huid? Dan heb je misschien een tekort of er is sprake van een ander onderliggend probleem. Bespreek het met je kapper of schoonheidsspecialiste en ga naar de dokter als het niet verbetert. Je haar, huid en nagels zijn namelijk hele goede graadmeters van je gezondheid.

Boost your mind

Stress en zorgen zijn ook energieslurpers. Wij kunnen je niet vertellen hoe we jouw problemen kunnen oplossen. Maar misschien helpt het om er anders naar proberen te kijken? Een goede nachtrust is belangrijk en als dat niet lukt, zou je meditatie of (yin) yoga kunnen proberen voordat je gaat slapen. Leg in ieder geval je mobiel weg en probeer je aandacht te richten op iets anders. Een goed boek bijvoorbeeld en als dat ook niet lukt, probeer dan eens niets. Gewoon de stilte toe te laten en observeren wat je voelt, hoort of ziet. Zo kun je in contact komen met je lichaam en door alle gevoelens eens toe te laten, kun je een nieuw soort ontspanning ervaren.

Energize your skin & hair!

Een goede manier om er fris uit te zien, is om eerst de dode huidcellen te verwijderen met een milde peeling. Je wilt er in ieder geval fris uitzien, ook na een korte nacht. Deze eyecream gaat donkere kringen tegen en is bovendien natuurlijk en mild voor je ogen. Voor je gezicht kun je dit oplichtende serum gebruiken.

Als je haar dof en futloos is, kun je het haar ook voeden met een conditioner, zoals deze die zelfs superfood bevat! Was het haar eerst met een shampoo die je haar wat power geeft!

Je kunt de natuur ook een beetje helpen met deze fijne natuurlijke shimmer spray voor huid en haar en een beetje kleur op je lippen. Alsof je net een heerlijk lange wandeling hebt gemaakt en barst van de energy! Want vergeet ook niet: fake it till you make it!