Home Mijn favorieten van het Beauty Trade Festival
Actueel

Mijn favorieten van het Beauty Trade Festival

Van 16 t/m 18 september was er in Jaarbeurs Utrecht het Beauty Trade Festival. En dat betekent: beauty voor de professional. Jaren geleden was ik redacteur bij een vakblad, en toen kwam ik er voor het eerst. Ik ga nog steeds. Zeg nou eerlijk, welke vrouw vindt beauty nou niet leuk? Ik deel een paar dingen die ik gezien heb en die me positief verrasten.

Emani Vegan Cosmetics

emani

Het is een soort tik van me. Aparte, nieuwe make-up merken spotten. Zo zie ik bij Florint een display staan met Vegan Cosmetics. De dame die de demonstraties geeft, blijkt de oprichter en CEO van het merk te zijn, de Amerikaanse Michelle Doan. Ze vertelt dat ze in haar jeugd ontzettend veel last had van een overgevoelige en problematische huid en maar niet de juiste make-up kon vinden. En zie, de kiem werd gelegd voor haar eigen merk Emani houdt zich vast aan haar filosofie van veganistische, niet-comedogene en niet-toxische ingrediënten. Elk product wordt zeer uitvoerig getest om te garanderen dat deze geschikt is voor de gevoelige huid. De producten hebben een ‘long-lasting wear’ omdat de make up de huid voorziet van natuurlijke ingrediënten die de gezondheid van de huid verbeteren. Michelle: “De make up fungeert dus in feite als huidverzorging en geeft de huid een gezonde, stralende glans.” Tel daarbij op dat de make up 100% Vegan- en glutenvrij is, en ook volledig diervriendelijk, dierproefvrij en geen talk en parabenen bevat.

Een heel eerlijk merk dus, en dat zie je ook aan de display. Gewoon helder, wit licht, zodat je ziet wat je koopt. 

Emani combineert natuurlijke mineralen tezamen met huidvriendelijke ingrediënten zoals Hyaluronzuur, Vitamine C,  Jojoba-olie, Aloë Vera, Kokosolie, Druivenpit extract en andere functionele werkstoffen.

www.florint.nl en www.emani.com

Chi

chi

Hier moet ik altijd even over de stand lopen, alleen al om de heerlijke geuren op te snuiven. Ik ben gek op olie (ook voor mijn haar), en bij Chi kan de beautyprofessional kiezen uit ik weet-niet-wat hoeveel soorten voor de huid. Ellen Wagenaar is een echte specialist op dit gebied en laat me diverse olies ruiken. Vooral de ‘skin oil’ vind ik interessant. Touch of Happiness is helemaal geweldig. Lekker fris en alleen de naam al maakt je blij. Ook een olie die ik meteen wil voelen op mijn huid is de anti-aging olie. Geschikt voor het lichaam, maar vooral bedoeld voor het gezicht. Het beste effect krijg je, als je de olie meteen na het douchen aanbrengt op de huid als deze nog vochtig is.  Er zit biologische arganolie, jojoba en cactusolie in en dat schijnt een ideale combi te zijn voor de oudere huid en als verzachter van littekens. Nog een tip; dit is ook pure voeding voor het kwetsbare gebied rond je ogen. O ja, niet bang zijn dat je met een vet gezicht rondloopt. De 100% plantaardige olie lijkt heel veel op ons natuurlijke huidvet, en daarom neemt de huid de olie makkelijk op.

www.chi.nl

Pascaud

Screen Shot 2017-09-26 at 09.43.39

Op de septemberbeurs staan er altijd minder huidverzorgingsmerken dan op de voorjaarsbeurs, maar gelukkig zie ik Pascaud waar ze altijd op zoek blijven gaan naar huidverbetering en huidverjonging. Pascaud heeft een nieuwe methode die mechanische en chemische peelings combineert met een nieuwe manier van needling. Heel ingewikkeld verhaal, maar ik weet nog dat ik het verhaal een keer kreeg uitgelegd. Het zit zo: deze vorm van needling houdt in dat er natuurlijke, piepkleine (met het blote oog niet te zien) skeletnaalden uit sponzen, diep in de huid komen en daar kanaaltjes vormen die werkstoffen vervoeren. Wees niet bang, het concept is compleet veilig en de resultaten schijnen veelbelovend te zijn.

www.pascaud.com

Vitalymed Flexi

invitalis

Rijen met tuinstoelen, kussens erop en dames met een soort leren ding om hun nek. Dit moest ik even zien. Het blijkt een massagegordel te zijn, die je makkelijk om je nek legt of om je (onder)rug wikkelt. Je steekt je handen of armen door de speciale armlussen en de gordel doet zijn werk. Natuurlijk even uitgeprobeerd, en ja, ik heb ‘m gekocht. Ik ging overstag toen de verkoopster op de beurs vertelde dat deze massagegordel je spieren ontspant waardoor je beter slaapt. En dat je hem ook makkelijk omdoet als je voor de tv of achter je laptop zit. Thuis meteen gedaan: werken en de gordel om mijn schouders. Links heb ik vaak een spier vast zitten, en echt, na tien minuten deed de masserende beweging in combinatie met de infraroodwarmte zijn werk. Net alsof alles beter doorstroomde. De massage die je krijgt is ter vergelijken met een shiatsu-massage aldus de folder en vooral bedoeld om gespannen spiergroepen te masseren. Inmiddels heeft iedereen in huis de gordel ontdekt.

www.invitalisbenelux.com

24/7

24-7

Soms is het lastig uit te leggen waarom merken uit de salonwereld zo goed zijn. Ik probeer het meestal zo: als je een pak sinasappelsap bij de Aldi koopt, heb je een glaasje sap voor tien cent. Drink je een glaasje jus op het grote plein in Venetie, dan betaal je 6 euro. En is het daar leeg? Absoluut niet. Mensen betalen het. Niet alleen voor de beleving (het uitzicht!) maar ook omdat er in het sapje verse sinasappels zitten. Zo is het ook een beetje met salonmerken. Geen standaardverhaal, maar producten die perfect passen bij je huid. Met werkstoffen die je lang overal niet tegenkomt en die een langdurig effect garanderen. Moet je natuurlijk ook wel investeren in behandelingen, maar zeg nou zelf, dat is je huid toch meer dan waard? Marleen van Norden weet als geen ander producten aan de man te brengen. Ze doet meerdere dingen in de beautybranche; zo is ze schoonheidsspecialist, heeft een eigen Huidmagazine en runt met haar zoon distributiebedrijf 24/7 waar nu vijf mooie labels onder hangen. Houd de site in de gaten, want hier kom je merken tegen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt maar dat kan snel veranderen als je er eenmaal van hebt ‘geproefd’. Denk aan Ainhoa, Cholley en Beauty Image.

www.247c osmetics.nl

LaViesage

Laviesage

Ooit dit merk tegengekomen? Het zijn geen smeersels, maar supplementen. Oftewel: eet je mooi! Ik heb ooit een kuur gedaan, en dat betekende in een week afbouwen. Geen koffie, geen suiker, geen alcohol. Wel supplementen en een boekje met recepten. Eerste keer van mijn leven dat ik een soort van ‘dieet’ deed en ik deed het meteen verkeerd. Ik vond namelijk dat ik enorm vol zat. Had gewoon bij ontbijt het lijstje gemaakt dat werd aanbevolen en in plaats van een keus te maken uit een van de drie suggesties, at ik ze alle drie. Tja .. dat is niet echt minderen! Vond het na een paar dagen geweldig, want je hebt alleen maar gezonde dingen in huis (boodschappenlijst die LaViesage aanraadde) en zonder al die suikers krijg je zoveel meer energie! Mooi van LaViesage is dat ze de voedingssupplementen niet als snoepjes verkopen, maar eerst meer willen weten over je lifestyle en je doel.

www.laviesage.nl

Kleurtje?

kleurtje

En deze foto … ik weet niet eens welk bedrijf hier achter zit maar ik vind het gewoon grappig dat er een soort van mini-cabine is gemaakt waar een model in miniscuul broekje en topje zich laat ‘zandstralen’. Even de voorkant, draaien en de achterkant, en een bruine kleur is het resultaat. Ik heb diverse modellen voorbij zien komen, ook mannen, en ze waren diep diep diep gebronsd. Natuurlijk ziet het er niet uit, wel leuk als je de blits wilt maken op het strand of aan het zwembad (niet gaan zwemmen natuurlijk want dan spoel je de bruine laag er zo af).

Voor leuke foto’s van het event, kijk op www.beautytradefestival.nl