Home Mijn ervaring met Joico K-pak
Onze favorieten

Mijn ervaring met Joico K-pak

Onlangs kreeg ik een doos vol Joico samples toegestuurd. Hierdoor kon ik het hele K-pak 'ritueel' uitproberen met 2 verschillende shampoo/conditioner variaties. Mijn reviews zijn te lezen bij de producten zelf en achter elk product staat het cijfer dat ik gegeven heb.

Ik begon met het wassen van mijn haar. De eerste keer deed ik dat met de {link product#1063} (cijfer: 7,4). Lekkere shampoo, romig en zacht maar schuimde toch lekker. Geur best lekker maar niet echt bijzonder. Daarna gebruikte ik de conditioner. Ook lekker dikke substantie. Ik hou daar wel van bij een conditioner. Misschien dat ik daarom meestal liever een maskertje gebruik. Het verdeelt lekker over mijn haar en na het uitspoelen voelt m'n haar lekker zacht.

Daarna ben ik pas klaar voor de befaamde Deep Penetrating Renconstructie  (cijfer: 8,4). Voorheen gebruikte ik dit altijd vòòr het conditionen maar mij is pas verteld dat ik dat erna moet doen. Overtollig water knijp ik uit mijn haar, dep het nog wat droger met een handdoek en daarna verdeel ik de reconstructor over mijn haar. Advies van een kapper was om je haar daarna te wikkelen in een warme natte handdoek en dit een paar uur te laten zitten. Ik heb dat advies de eerste keer braaf opgevolgd, hoewel zo'n natte handdoek wel lastig is. Ten eerste is het erg zwaar op je hoofd. Maar ook moet je de handdoek heel goed uitwringen anders blijft het "lekken" en erna zit je dus met een extra handdoek in de was. Maar goed, ik wilde niets aan twijfel overlaten dus de zware handdoek 2 uur op mijn hoofd gehad.

Daarna alles goed uitgespoeld en merkte meteen al dat mijn haar wat dikker leek aan te voelen. Weer droogdeppen en dan de olie erin. Dit is een nieuw product van Joico: Color Therapy Restorative Styling Oil (cijfer: 8,2). Het is een olie maar voelt niet vet aan, lijkt wel een serum. Echt heerlijk spul, vooral omdat het je haar niet snel vet maakt. Ik gebruik het sindsdien ook tussendoor als mijn puntjes er droog uitzien of om wat pluis weg te halen.


Shop hier de Joico K-Pak lijn


De keer erop heb ik dit ritueel iets aangepast. Ten eerste gebruikte ik nu de Moisture Recovery Shampoo (cijfer: 6). Lekker maar ik vond hem iets minder dan de K-PAK Shampoo. Het treatment erna daarentegen Moisture Recovery Treatment Balm (cijfer: 7,5) vond ik geweldig! Treatment Balm staat op de verpakking en de substantie voelt ook aan als een balsem. Gelachtige dikke zalf die goed uitsmeert in je haar. Daarna weer de K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor, maar dit keer liet ik de handdoek achterwege en wikkelde ik m'n natte haar in aluminiumfolie. Dat wordt ook warm en is een stuk lichter en makkelijker in gebruik. Erna gooi je het gewoon weg. Ik zag geen verschil met de vorige keer dus ga het gewoon zo doen. Daarna de olie erin en dan maar föhnen. Het kost wel even tijd maar mijn haar zag er een stuk beter uit. Ik zag echt verschil terwijl ik bijna altijd een masker gebruik. Het grote verschil zit hem dus toch in die reconstructor denk ik.

Deze producten zijn een aanrader voor iedereen die last heeft van extreem beschadigd of kwetsbaar haar zoals ik. Als ik af en toe tijd heb, blijf ik dit ritueel zeker herhalen. Ik denk dat ik dan de K-pak shampoo met de Moisture Recovery Balm zou blijven gebruiken. Samen met de oil en de reconstructor natuurlijk.

Met dank aan: www.hemenhaarkapperswinkel.nl