Home Met deze tips blijft je huid mooi na het sporten
Beauty forecast

Met deze tips blijft je huid mooi na het sporten

Ga jij regelmatig naar de sportschool? Lees dan deze 4 tips even, want met een paar voorzorgsmaatregelen, zorg je dat niet alleen je straks een killer body hebt, maar ook je huid niet onder je work-outs hoeft te lijden!

Nummer-1

De juiste handdoek

Het gebruik van de handdoek in de gym is minstens even belangrijk als je gezichtsverzorging zelf! Stem je handdoek af op huidtype. Voor de vette huid is een 100% ongeparfumeerde katoenen handdoek het beste om mogelijke irritatie te voorkomen. Voor een normale huid is een handdoek met dunnere vezels ideaal.

Zorg dat je nooit je handdoek over het gezicht wrijft, omdat het de elastische vezels van de huid beschadigt. De juiste manier? Dep de huid zachtjes droog, van de kin tot de wangen en het voorhoofd.

Nummer-2

Geen make-up

Je kunt beter geen make-up dragen tijdens het sporten. Wanneer je zweet zetten je poriën uit om je temperatuur te reguleren en het zijn dezelfde poriën die verstopt kunnen raken door vet, vuil en make-up. Dit kan acne en onzuiverheden veroorzaken. Probeer daarom geen make-up te dragen in de sportschool. Als je het niet kunt vermijden, gebruik dan make-up op waterbasis.

63% van de fitnessapparatuur zit onder de bacterieën!

Nummer-3

Schone handen

Huidverzorgingsproducten hebben totaal geen zin als je overdag je handen niet goed wast. De sportschool is een plek waar veel mensen naartoe gaan en is een broedplaats voor  bacteriën. Heb je geen zin om je sportroutine te onderbreken om je handen te wassen, raak je gezicht dan niet met vuile handen aan. Want 63% van de fitnessapparatuur zit onder het Rhinovirus (de belangrijkste boosdoener voor verkoudheid).

Nummer-4

Gezicht wassen voor het sporten

Om acne of andere onvolkomenheden te voorkomen, is het slim om je gezicht te wassen voordat je gaat trainen. Was je gezicht met warm water en een milde reiniger, zodat vet, gifstoffen en zweet goed wordt verwijderd.

Foto: Foreo