Home Mad(wo)Men!
Hair update

Mad(wo)Men!


Straks kunnen we weer zien hoe het verder gaat met Don, Joan, Peggy, Cambell en Betty. Season 4 begint 25 juli - dat wordt dus weer flink downloaden! Weer even ophalen hoe het er ook alweer uitzag, die fantastische kapsels uit de 50s en 60s. Gloria Ponce is verantwoordelijk voor de haarstijlen op dezet. Hieronder staan tips hoe je de kapsels van Betty, Joan en Peggy kunt nabootsen.
Betty
Het kapsel van Betty zit altijd perfect, nooit zit een haartje verkeerd. Haar kapsel kenmerkt zich door licht golvend haar, at aan de zijkant is vastgezet. Gebruik grote (warme) krulspelden en laat die 20 minuten zitten. Je kunt vooraf een milde versteviger gebruiken maar dat hoeft niet. Borstel je haar voorzichtig na het uithalen van de krullers. Gebruik schuifjes om je haar aan een kant bij de slaap vast te zetten. Gebruik royaal een fixerende haarlak om het af te maken.
Joan
Doe na het wassen een mousseversteviger in je haar. Gebruik een hot-roller set in het hele haar en laat deze 30 minuten zitten. Maak een asymetrische scheiding in je haar. Doe vervolgens  je haar in een staart en gebruik schuifjes on je krullen vast te zetten op je hoofd. Je kunt zelf bepalen hoe strak of nonchalant je de look wilt hebben. Gebruik ook hier weer een haarlak om het af te maken. Zorg dat de lokken die schuin over je voorhoofd vallen steil blijven.
Jane
Ken je haar nog? De sexy secretaresse van Don die later trouwde met haar ruim 20 jaar oudere baas? Ze had haar haar altijd opgestoken in een soort 'beehive' look. De truc is een kam of clip met nephaar te gebruiken. Dit was in de sixties heel populair en eigenlijk te vergelijken met het succes van extensions nu. Koop een mooie nepstraat en zet die vast op je hoofd. Als het goed is heb je nu voldoende haar om een mooie hoge knot boven op je hoofd te draaien, die je vastzet met schuifjes en haarpinnen. Om de look van Jane te krijgen, moet je wel zorgen dat je haar een extreem asymetrische scheiding heeft zodat  een lok van de helemaal schuin over je hoofd zit. Zet deze aan de andere kant vast met een schuifje. Deze look werd destijds supersexy gevonden. Dat blijkt wel toen Betty in Rome zich een soortgelijk kapsel liet aanmeten en daarmee alle Italianen verleidde! In dit geval maakt een vintage speld middenvoor het helemaal af.
Peggy
De meest praktische van al deze vrouwen, bekend om haar (te) korte pony. Gebruik hier weer warmte krulspelden, maar gebruik ze alleen in de uiteinden van je haar. Je kunt ook een krultang gebruiken. Zet de krulspelden (of krultang) verticaal in, zodat de het pijpekrullen lijken. Zet  delen van je haar met schuifjes vast op je kruin. Als je het nu ook nog aandurft om een korte pony te laten knippen, hebt je helemaal de Peggy-look!