Home Maak je eigen toner van Appelazijn!
Beauty forecast

Maak je eigen toner van Appelazijn!

Tegenwoordig gebruiken mensen steeds meer natuurlijke producten. Natuurlijke producten kunnen soms hetzelfde effect bereiken als cosmetische producten die in de winkel te koop zijn. Zo kan je kokosolie prima gebruiken om je make-up eraf te halen. Ook je oogmake-up! Als je je make-up eraf gehaald hebt en je gezicht gereinigd is gebruik ik altijd een tonic om de laatste restjes van vuil te verwijderen. Ook is deze stap belangrijk om je huid te balanceren. Met deze DIY laat ik je zien hoe je een appelazijn tonic maakt. And believe me, this stuff really does his job!

Nu denk jij natuurlijk: Wat? Azijn? Eigenlijk wordt azijn al heel lang gebruikt als tonic. In 1900 maakten veel vrouwen hun eigen huidverzorgingsproducten om de huid egaal en zuiver te maken. Hier gebruikten zij onder andere citroensap, witch hazel en azijn voor. Tonics zijn eigenlijk bedoeld om de pH van je huid te herstellen nadat je reinigingsproducten hebt gebruikt. Dit werd populair in 1930. De huid heeft van nature een pH van 5. Zeepreinigers hebben een minder zure pH, namelijk een pH van 7 of hoger. Dit kan de huid verstoren. Als je de huidbarrière verstoord wordt je huid vatbaar voor bacteriën, infecties, ziektes en rimpels op de lange termijn. Tonics die wat zuurder zijn (pH rond de 3-4) zorgen ervoor dat de huidbarrière weer een normale pH krijgt. Zo blijft je huid optimaal beschermd tegen bacteriën die onder andere acné veroorzaken!

Waarom appelazijn?

Omdat de pH van je huid makkelijk verstoord kan storen door stress, voedsel, te weinig sporten en niet genoeg water drinken, kan een natuurlijke zure tonic zoals appelazijn heel effectief zijn om de huid weer te balanceren. Ook werkt het goed om de huid op te frissen en resterend vuil en make-up te verwijderen. Appelazijn zit vol met goede vitamines, mineralen en enzymen. Het werkt antibacterieel en werkt dus goed tegen acné en eczeem. Naast het reinigen, exfolieert appelazijn je huid ook nog. Het breekt dode huidcellen af en houdt de huid open. Ook kan het ouderdomsvlekjes, pigmentvlekjes en acnelittekens ophelderen. En wat nog het beste is? Het bevat géén chemische rotzooi en appelazijn kost maar een euro!

Benodigdheden

  • Flesje (je kan een leeg flesje van een andere tonic gebruiken)
  • Water
  • Appelazijn (gewoon te koop in de supermarkt of bij de tuinen)
  • Optioneel: rozenwater of essentiële olie zoals lavendel of tea tree

 

Hoe je het maakt

  • Heb je een gevoelige huid? Mix dan 1 deel appelazijn met 4 delen water.
  • Heb je een normale huid? Mix dan 1 deel appelazijn met 2 delen water.
  • Voor de vette huid mix je 1 deel appelazijn met 1 deel water.

Voeg eventueel 2 tot 3 druppels van je rozenwater of essentiële olie toe. Tea tree werkt verzachtend en anti-bacterieel en is dus goed voor de onzuivere huidjes. Lanvendelolie en rozenwater werken verzachtend en voegen een heerlijke geur toe. Schud alles door elkaar en klaar is je tonic! Test wel altijd eerst een beetje van je zelfgemaakte tonic op je huid. Doe een beetje op een watje en reinig een stukje huid. Merk je dat de substantie te zwak is? Doe er dan een beetje extra appelazijn bij. Word je huid rood? Doe er dan meer water bij. Laat de tonic opdrogen op de huid en gebruik dan je favoriete moisturizer! Was de tonic er dus niet af. Je hoeft de tonic ook niet te bewaren in de koelkast. Door de zuurheid van de appelazijn blijft je tonic goed bewaard.

Geef jij deze tonic een kans? Of gebruik je het al? Laat mij weten wat jou ervaringen zijn met deze tonic!