Home Dé Trend van 2024: de Kitty Cut!
Beauty forecast

Dé Trend van 2024: de Kitty Cut!

Na de wolf cut trend, is er een nieuwe haartrend in town: de Kitty Cut. In 2024 is de speelse Kitty Cut dé trend op haargebied. Ontdek hier alles over deze trendy coupe die de kapselwereld verovert.

De Kitty Cut, geïnspireerd door zowel de wolf cut als de shag-kapsels uit de jaren '70, geeft een unieke draai aan traditionele kapsels. In tegenstelling tot de ruige textuur van de wolf cut, kenmerkt de Kitty Cut zich door een verfijnd effect met afgeronde lagen die het gezicht flatterend omlijsten. Vaak geknipt tot net boven het sleutelbeen, voegt deze stijl een vleugje sensualiteit toe.

https://www.instagram.com/p/CLmWxAdl5pn/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cff089b3-a9a6-49db-a45c-1a45f9f93224
Cara Delevigne met een shag cut

Hoe knip je een Kitty Cut?

De Kitty Cut is geschikt voor diverse haarstructuren en lengtes, deze trend plaatst de nadruk op een deskundige laagjestechniek. De beste haarlengte kan verschillen per persoon, maar zorg er altijd voor dat de langste laag slechts een fractie korter is dan de basislengte.

Om het beoogde resultaat te bereiken, is het van essentieel belang om de laagjes geleidelijk langer te knippen, met subtiel oplopende lagen langs de achterkant en rond het gezicht. Extra accenten, zoals laagjes op kaak- of jukbeenlengte, voegen een verfijnde touch toe. Het is belangrijk om te vermijden dat het haar te kort en te abrupt wordt geknipt, voor een stijlvol en elegant eindresultaat dat perfect past bij de veelzijdigheid van deze opkomende haartrend.

https://www.instagram.com/p/Cxsq8eZL3zA/?hl=en&img_index=2
Laura Harrier met de Kitty Cut
https://www.instagram.com/p/Cpk93XEpesD/
Shay Sullivann met de Kitty Cut

Q&A: Kitty Cut

Is een kitty cut geschikt voor dun haar?

Een kitty cut kan volume aan dun haar toevoegen, wat het aantrekkelijk kan maken voor mensen met dunner haar. Wees wel voorzichtig en kijk goed wat bij jou past, want te veel lagen kunnen het haar juist dunner laten ogen.

Is een kitty cut geschikt voor dik haar?

Ja, dik haar is geschikt voor een kitty cut. De lagen helpen om gewicht uit het haar te halen en het minder zwaar maken door beweging te creëren. Zorg er wel voor dat je strategisch lagen toevoegt om niet te veel volume te creëren, wat kan leiden tot een vierkante uitstraling.

Welke gezichtsvorm staat een kitty cut het beste?

Een kitty cut staat flatterend bij elke gezichtsvorm, wel is het slim om op maat per persoon de kitty cat aan te passen, qua lagen en lengte. Hiermee zorg je ervoor dat je gezicht en kenmerken worden gecomplimenteerd.