Home 5 vragen aan Hendrika: Ontdek Haar Passie en Expertise
Beauty forecast

5 vragen aan Hendrika: Ontdek Haar Passie en Expertise

Stap binnen in de levendige wereld van haarstyling en ontmoet Hendrika, een ware pionier en educator bij B Academy.

Met een schat aan ervaring en een passie die haar drijft, brengt ze een unieke flair naar het klaslokaal. Hendrika staat bekend om haar veelzijdigheid en deskundigheid, waarbij ze haar studenten niet alleen de fijne kneepjes van styling, knippen en kleuren bijbrengt, maar ook een diepgaand begrip van de kunst van haarverzorging cultiveert. Haar lessen gaan verder dan de technische aspecten; ze dienen als bronnen van inspiratie, waar studenten worden aangemoedigd om hun creativiteit te omarmen en hun eigen stijl te ontwikkelen. Met een bruisende energie en toewijding leidt Hendrika de weg naar een spannende reis van ontdekking en groei in de dynamische wereld van het kappersvak.

Waarom heb je ervoor gekozen om educator te worden bij B Academy?

Een nieuwe generatie hairstylisten opleiden is supergaaf om te doen. Waarom bij B? Omdat B als particuliere opleiding helemaal op de trend zit. Wij leiden op naar wat er in de praktijk wordt gevraagd! Hoe tof is het dat je als aanstormend stylist allemaal vaardigheden leert en ze direct op je werkplek kan inzetten. Dit betekent dat we met de allround een aantal mooie basis looks aanleren, maar altijd met een moderne twist. Zo leren ze super goed highlighten, maar leren ze ook tonen, faceframen, root shadow enzovoort. Allerlei vaardigheden die een Allround Hairstylist van nu moet kunnen en weten. Hetzelfde geldt voor de te knippen looks. Natuurlijk moet je on trend weten hoe een Butterfly geknipt en uitgewerkt moet worden, maar nog belangrijker, je moet uiteindelijk snappen waarom we de look zo knippen en uitwerken. Zodat je zelf de how-to kan bedenken wanneer er een nieuwe trend ontstaat.

Wat zijn volgens jou de essentiële eigenschappen van een goede educator in de kappersbranche en hoe probeer je deze in jouw rol als educator toe te passen?

Begrip voor de student en liefde voor je vak vind ik zeer belangrijke eigenschappen. Ik vind het belangrijk dat de student zichzelf kan zijn en zich veilig voelt in onze leeromgeving, vooral die veiligheid vind ik belangrijk. Wanneer je goed in je vel zit kom je gemakkelijk tot leren. Elke student heeft iets anders van je nodig en het is aan ons om dit zo goed mogelijk aan te voelen. De liefde voor het vak is natuurlijk ook enorm belangrijk. Wij moeten onze studenten enthousiasmeren en meenemen in alle toffe facetten van ons vak. We moeten op de hoogte blijven van de laatste trends. Graag laat ik onze studenten met zoveel mogelijke facetten kennis maken, zodat zij hun stijl en passie binnen het vak kunnen ontdekken. Een voorbeeld hiervan is dat de studenten meehelpen met shows en shoots van de Academy.

Wat maakt het onderwijs bij B Academy Hair uniek en hoe verschilt het van andere opleidingsinstituten binnen de kappersbranche?

Uniek is, zoals ik al eerder benoemde, dat we meegaan in de trends van dit moment. Het programma wordt elk jaar aangepast. De Hair Educators die werkzaam zijn in het werkveld zorgen ervoor dat we weten wat er speelt op de werkvloer. De wereld van mode blijft constant in beweging, en wij daarom ook. Uiteindelijk is ons doel om een student in 1 jaar een super goede basis mee te geven en klaar te stomen tot een veel gevraagde professional in ons vak.

Wat ons ook uniek maakt is dat we regelmatig samenwerkingen hebben met onze Make-up en Fashion afdeling. Dit houdt in dat we samen met deze opleidingen shows en shoots organiseren. Ook wanneer je klaar bent op de B Academy blijven we graag met onze studenten in contact. Regelmatig komen ook oud studenten ons nog assisteren in de diverse samenwerkingen die B aangaat. Na B bieden wij zelfs nog een mogelijkheid om binnen Haircademy je skills te blijven ontwikkelen. Haircademy, die binnen onze Academy gevestigd is, biedt trainingen voor de Hair professional die graag wil blijven groeien.

Hoe wordt bij de B Academy Hair omgegaan met de laatste trends binnen de kappersindustrie in het lesprogramma?

Elk jaar opnieuw bekijken wij ons lesprogramma. We kijken wat er speelt en duiken met het team in deze trends. Elke educator heeft zo zijn eigen specialisme en brengt zijn/haar input. Samen werken we dit uit tot onze eigen lesstof. Ook gedurende het lesjaar kan het nog wel eens gebeuren dat een les wordt aangepast. We streven naar een zo actueel mogelijk programma. Ook ons online programma houden we actueel en up-to-date met telkens weer nieuwe toevoegingen en online educatiemateriaal

Succesverhalen?

Het is altijd gaaf om te zien dat je student groei doormaakt. Wij zijn dan ook super trots als we het mooie werk van onze studenten op de socials voorbij zien komen. Zeker omdat je weet hoe hard ze er allemaal voor gewerkt hebben. Waar onze studenten na B terechtkomen is heel divers. Sommige studenten kiezen ervoor om ondernemer te worden. Een andere student gaat werken in een salon en daagt zichzelf creatief uit door mee te doen aan de Coiffure Awards. En weer een andere zien we na wat jaren ervaring in het vak op te hebben gedaan weer terug in de functie als educator. Soms voor ons, soms voor een kappersmerk. Ons vak biedt vele mogelijkheden en ons doel is behaald wanneer de student zijn/haar passie heeft gevonden.