Home Festival make-up in 5 stappen
Beauty forecast

Festival make-up in 5 stappen

Het festivalseizoen is weer geopend. Gisteren was Flying Dutch, dé happening waar maar liefst 10 Nederlandse DJ's per helikopter tussen Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam vliegen om in elke stad 1 uur te draaien. Het weer was perfect, de sfeer geweldig en Armin zorgde voor een vuurwerk finale in Amsterdam. De festival trend van dit moment is een beetje face art; naast één oog schattige bloemetjes of een paar kleurige stippen. Alleen of in combinatie met kleurige lippen. Nu komen er nog heel veel festivals aan. Lees daarom deze tips. Met deze stappen maak jij de perfecte look voor je volgende festivalbezoek.

1. DE BASIS

bronzer
Let op, dit is heel belangrijk, vooral als de temperaturen hoger worden. Het laatste wat je wilt, is dikke plamuur. Gebruik daarom een bronzer in plaats van je gewone foundation. Je kunt bronzers zowel in creme als in poedervorm kopen. Ik geef de voorkeur aan een BB creme in een bronskleurtje die tenminste SPF 15 heeft, dan heb je al een beschermlaagje tegen de zon. Een poeder maakt je gezicht vaak te oranje of te donker. Je kunt daar hooguit iets van op je wangen aanbrengen, voor een 'sunkissed glow'.Gebruik daarna een hele transparante losse poeder die je met een grote kwast heel licht aanbrengt. Hiermee matteer je het gezicht en zorg je dat je make-up beter blijft zitten.

2. JE OGEN

Je ogen zijn blikvangers, maar omdat je met kleur rond je ogen gaat werken, hou je de ogen rustig. Gebruik wat zachtroze oogschaduw op je oogleden, liefst in poedervorm. Denk eraan om eerst een eyeshadow base te gebruiken, waardoor je oogschaduw beter hecht. Een klein beetje glans op je arcadeboog en zet een donkere eyeliner tegen je wimperrand. Daarna breng je een aantal laagjes mascara aan. Let wel op dat je mascara sweatproof is, zodat je straks niet als een 'panda' rondloopt!

3. FLOWER POWER

flowers
Nu wordt het echt leuk en mag je beginnen met je kunstwerk!. Hiervoor gebruik je waterproof eyeliner en lang houdbare vloeibare oogschaduws. Ook heb je een paar dunne eyeliner brushes nodig, om de bloemetjes of andere figuurtjes mee te tekenen. Bedenk eerst wat je wilt maken, kijk op internet voor leuke voorbeelden en maak desnoods eerst een schetsje op papier. Wees creatief en leef je uit. Bloemen doen het altijd goed, maar groene blaadjes met goud erdoor, kan ook heel mooi zijn. Of je houdt het simpel met een paar kleurige stipjes. Doe hier je inspiratie op met deze leuke looks die we tegenkwamen!

4. MAFFE WIMPERS

lashes
Je kunt tegenwoordig valse wimpers in alle soorten kopen; veertjes of kanten wimpers. Loop eens binnen bij een echt visagiemerk zoals MAC Cosmetics of bij een winkel waar ze theater make-up verkopen. Ook op internet kun je veel vinden. Let wel op dat je eerst een keer oefent voordat je ze gebruikt en neem de tijd om ze zorgvuldig aan te brengen. Niets is zo vervelend als een halve wimper die op je wang hangt!

5. TWEEKLEURIGE LIPPEN

lips
Deze stap kan, maar hoeft niet. Met al die heavy make-up kun je ook volstaan met een beetje lipgloss. Maar wil je net iets extra's, pak dan 2 kleuren lipstick, waarvan een kleur feller is dan de ander. Het idee is dat je de felle kleur op je bovenlip aanbrengt en de donkerder kleur op je beneden lip. Kijk hoe het staat. Als het contrast erg groot is, kun je met je vinger wat van de andere kleur mengen, zodat de kleur iets meer een geheel lijkt. Maar wees niet bang, festivals zijn FUN en moet je niet te serieus nemen. Leef je daarom lekker uit!
Nu ben je klaar om te gaan. Vergeet niet wat natte tissues mee te nemen en een klein spiegeltje. Voor het geval dat, kun je tussendoor wat vlekjes wegpoetsen. ENJOY, let's party! Naar welk festival ga jij dit jaar?